fbpx

Говедовъдна ферма в село Печеница ще повиши производителността си с проект по подмярка 4.1

юни 21, 2022

Общата стойност на проекта е 482 839 лева

Едноличният търговец Зейти Мехмед от село Печеница отглежда и обработва пшеница, ечемик, царевица, люцерна, пасища и мери в землищата на няколко села в община Исперих. Това показва справка на Единния информационен портал на Европейските структурни и инвестиционни фондове (ЕСИФ) в България.

Произведената продукция се използва за изхранване на едри преживни животни във фермата на животновъда – 106  говеда и биволи.

Чрез финансиране от Програмата за развитие на селските райони 2014-2020 г. проект в рамките на Целевия прием за земеделски стопани в сектор „Животновъдство” по  подмярка 4.1 „Инвестиции в земеделски стопанства”, ще бъдат закупени материални активи за повишаване производителността на труда: фуражна модулна система за приемане и автоматизирано смилане и смесване на фуражи, телескопичен товарач, хоризонтално фуражо-раздаващо ремарке, сеялка, сеносъбирач, косачка и навесен плуг.

Повишена биосигурност

Оборудването е в съответствие с изискванията за биосигурност, защита и хуманно отношение към селскостопанските животни, които намаляват риска от проникването, развитието и разпространението на болести по животните.

Общата стойност на проекта е 482 839 лева, от които 241 419 лева са безвъзмезна финансова помощ, а останалите – собствено участие на бенефициента.

Очаква се проектните дейности да приключат през октомври 2023 година.

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери се в произхода на над 75 000 хранителни продукти.

Свързани публикации

Управлението на кризи – акцент в предстоящото заседание на Съвета на ЕС по земеделие и рибарство

Управлението на кризи – акцент в предстоящото заседание на Съвета на ЕС по земеделие и рибарство

Правителството одобри позицията за предстоящото заседание на Съвета на Европейския съюз по земеделие и рибарство, което ще се проведе на 27 май 2024 г. в гр. Брюксел, Кралство Белгия. Белгийското председателство и Европейската комисия ще представят на Съвета...

Януш Войчеховски: Необходимо е изравняване на плащанията за страните в ЕС

Януш Войчеховски: Необходимо е изравняване на плащанията за страните в ЕС

Поради намаляване на хората, занимаващи се със земеделие, през следващия период, след 2028 г., да се въведат социални плащания за смесените ферми с растениевъдство  и животновъдство, предложи европейският комисар по въпросите на земеделието “Европейският съюз преодоля...

ЕС разхлабва правилата за земеделски субсидии в опит да облекчи натиска върху фермерите

ЕС разхлабва правилата за земеделски субсидии в опит да облекчи натиска върху фермерите

Одобрени са нови правила за Общата селскостопанска политика Миналата седмица държавите членки на ЕС одобриха нови правила за Общата селскостопанска политика на блока, които позволяват на фермерите да кандидатстват за субсидии, макар и при спазване на строги екологични...