fbpx

Говедовъдна ферма в село Печеница ще повиши производителността си с проект по подмярка 4.1

юни 21, 2022

Общата стойност на проекта е 482 839 лева

Едноличният търговец Зейти Мехмед от село Печеница отглежда и обработва пшеница, ечемик, царевица, люцерна, пасища и мери в землищата на няколко села в община Исперих. Това показва справка на Единния информационен портал на Европейските структурни и инвестиционни фондове (ЕСИФ) в България.

Произведената продукция се използва за изхранване на едри преживни животни във фермата на животновъда – 106  говеда и биволи.

Чрез финансиране от Програмата за развитие на селските райони 2014-2020 г. проект в рамките на Целевия прием за земеделски стопани в сектор „Животновъдство” по  подмярка 4.1 „Инвестиции в земеделски стопанства”, ще бъдат закупени материални активи за повишаване производителността на труда: фуражна модулна система за приемане и автоматизирано смилане и смесване на фуражи, телескопичен товарач, хоризонтално фуражо-раздаващо ремарке, сеялка, сеносъбирач, косачка и навесен плуг.

Повишена биосигурност

Оборудването е в съответствие с изискванията за биосигурност, защита и хуманно отношение към селскостопанските животни, които намаляват риска от проникването, развитието и разпространението на болести по животните.

Общата стойност на проекта е 482 839 лева, от които 241 419 лева са безвъзмезна финансова помощ, а останалите – собствено участие на бенефициента.

Очаква се проектните дейности да приключат през октомври 2023 година.

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери се в произхода на над 75 000 хранителни продукти.

Свързани публикации

ОСП: Устойчивостта е основна цел на стопаните през новия програмен период

ОСП: Устойчивостта е основна цел на стопаните през новия програмен период

ЕК публикува доклад относно приложението на ОСП през 2023-2027 г. Европейската комисия публикува доклад относно приложението на Общата селскостопанска политика (ОСП) за периода 2023-2027 г. В документа се потвърждава важната роля на стратегическите планове по ОСП за...

Броени дни до края на кампанията на МЗХ „Призвание: БиоЛогичен!“

Броени дни до края на кампанията на МЗХ „Призвание: БиоЛогичен!“

Инициативата за популяризиране на биопроизводството обхвана 56 населени места До 5 декември продължава информационната кампания под мотото „Призвание: БиоЛогичен!“, напомнят от Министерство на земеделието и храните (МЗХ). Кампанията стартира на 7 ноември 2023 г...

АГРОПОЛИТИКИ: Био-то е кауза, био-то е здраве, био-то е политика

АГРОПОЛИТИКИ: Био-то е кауза, био-то е здраве, био-то е политика

Защо био? Био-то е кауза, био-то е здраве, био-то е политика. Информационна кампания за популяризирането му с цел привличане на нови биопроизводители провежда МЗХ. Какви са амбициите на аграрното ведомство и можем ли да обърнем негативните тенденции за спад в броя на...