fbpx

Модерните ферми отварят врати: Странджа Сакар

ноември 11, 2021

Проектът CAP Green Zone и АБ Комюникейшънс ЕООД имат удоволствието да Ви поканят за участие във второто събитие от поредицата „Модерните ферми отварят врати“, на което ще ви запознаем отблизо с дейността на Странджа Сакар“ – производител на висококачествено говеждо месо. Събитието ще се проведе на 20 ноември 2021 (събота), от 12:30 до 17.00 часа.

>>> ГЛЕДАЙТЕ НА ЖИВО <<<
>>> ВИЖТЕ ПРОГРАМАТА ТУК <<<

>>> РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ ТУК <<< 

В рамките на отворените врати домакините ще представят някои от добрите практики, които прилагат в ежедневната си дейност. Основен акцент ще бъдат късите вериги: местен фермер, собственик на кланица и месопреработвателно предприятие обединяват усилия, което превръща марката „Странджа Сакар“ в еталон за качество.

В първата част на програмата местният фермер Николай Димов ще разкаже за своя над 20-годишен опит в селското стопанство и ще представи повече детайли относно чистопородните стада, които отглежда под строг селекционен контрол (Абърдийн Ангус, Лимузин, Гаскон, Симентал и Галоуей).

Във втората част на събитието главният технолог на „Странджа Сакар“ Стефан Дянев ще запознае гостите с иновациите, които се прилагат в преработвателното предприятие, а фермерът Николай Димов ще покаже своето стопанство на присъстващите, които ще могат да видят отблизо екологичните условия, в които се отглеждат животните.

И за финал, сме подготвили обяд с дегустация на висококачественотото говеждо месо, приготвено по специални рецепти, които домакините все още пазят в тайна.

Очакваме ви в землището на Ямболското село Стефан Караджово, което се намира в полите на планините Странджа и Сакар.

Чрез поредицата от събития „Модерните ферми отварят врати“ можете да надникнете в ежедневната работа на земеделските стопани и да научите повече за произхода на храната, която слагаме на масата и за живота на българските фермери, които реализират своите мечти с помощта на Общата селксостопанска политика.  В поредицата събития ще представят приноса на иновативните фермери за опазването на околната среда, създаването на работни места и подобряването на икономическата активност в селските райони.

Събитието се организира по проектa CAP Green Zone, реализиран от АБ Комюникейшънс ЕООД с финансовата подкрепа на програмата IMCAP на Европейския съюз.

Потвърдете своето участие като попълните регистрационната форма тук или на телефон 0895529947 – Кирил Беспалов

Локация: https://goo.gl/maps/86buPEou9R4jUk1f8

Повече информация за проекта: www.capgreenzone.bg

Последвайте ни във Фейсбук: www.facebook.com/capgreenzone.bg

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери се в произхода на над 75 000 хранителни продукти.

Свързани публикации

МЗХ публикува за обществено обсъждане изменение в интервенциите „Биологично растениевъдство“ и Биологично пчеларство“

МЗХ публикува за обществено обсъждане изменение в интервенциите „Биологично растениевъдство“ и Биологично пчеларство“

Министерство на земеделието и храните публикува за обществено обсъждане проект на Наредба за изменение и допълнение на Наредба № 9 от 2023 г. за условията и реда за прилагане на интервенциите „Биологично растениевъдство“ и Биологично пчеларство“, включени в...

Комисията по земеделие прие на първо четене промени по кампанията за директни плащания 2024 г.

Комисията по земеделие прие на първо четене промени по кампанията за директни плащания 2024 г.

Удължава се прилагането на мярката за акциза до 2026 г. Комисията по земеделието, храните и горите прие на първо четене Законопроект за изменение и допълнение на Закона за подпомагане на земеделските производители (ЗПЗП), внесен от Десислава Танева (ГЕРБ-СДС) и група...

Променят дефиницията за “активен фермер” за Кампания 2024

Променят дефиницията за “активен фермер” за Кампания 2024

264 земеделски стопани няма да получат плащания по Кампания 2023, заради казуса “активен фермер” Това, което договорихме с ЕК по отношение на дефиницията за” активен фермер”, са промените, свързани с начина, по който се изчислява процентното съотношение между...