fbpx

Модерните ферми отварят врати: Странджа Сакар

ноември 11, 2021

Проектът CAP Green Zone и АБ Комюникейшънс ЕООД имат удоволствието да Ви поканят за участие във второто събитие от поредицата „Модерните ферми отварят врати“, на което ще ви запознаем отблизо с дейността на Странджа Сакар“ – производител на висококачествено говеждо месо. Събитието ще се проведе на 20 ноември 2021 (събота), от 12:30 до 17.00 часа.

>>> ГЛЕДАЙТЕ НА ЖИВО <<<
>>> ВИЖТЕ ПРОГРАМАТА ТУК <<<

>>> РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ ТУК <<< 

В рамките на отворените врати домакините ще представят някои от добрите практики, които прилагат в ежедневната си дейност. Основен акцент ще бъдат късите вериги: местен фермер, собственик на кланица и месопреработвателно предприятие обединяват усилия, което превръща марката „Странджа Сакар“ в еталон за качество.

В първата част на програмата местният фермер Николай Димов ще разкаже за своя над 20-годишен опит в селското стопанство и ще представи повече детайли относно чистопородните стада, които отглежда под строг селекционен контрол (Абърдийн Ангус, Лимузин, Гаскон, Симентал и Галоуей).

Във втората част на събитието главният технолог на „Странджа Сакар“ Стефан Дянев ще запознае гостите с иновациите, които се прилагат в преработвателното предприятие, а фермерът Николай Димов ще покаже своето стопанство на присъстващите, които ще могат да видят отблизо екологичните условия, в които се отглеждат животните.

И за финал, сме подготвили обяд с дегустация на висококачественотото говеждо месо, приготвено по специални рецепти, които домакините все още пазят в тайна.

Очакваме ви в землището на Ямболското село Стефан Караджово, което се намира в полите на планините Странджа и Сакар.

Чрез поредицата от събития „Модерните ферми отварят врати“ можете да надникнете в ежедневната работа на земеделските стопани и да научите повече за произхода на храната, която слагаме на масата и за живота на българските фермери, които реализират своите мечти с помощта на Общата селксостопанска политика.  В поредицата събития ще представят приноса на иновативните фермери за опазването на околната среда, създаването на работни места и подобряването на икономическата активност в селските райони.

Събитието се организира по проектa CAP Green Zone, реализиран от АБ Комюникейшънс ЕООД с финансовата подкрепа на програмата IMCAP на Европейския съюз.

Потвърдете своето участие като попълните регистрационната форма тук или на телефон 0895529947 – Кирил Беспалов

Локация: https://goo.gl/maps/86buPEou9R4jUk1f8

Повече информация за проекта: www.capgreenzone.bg

Последвайте ни във Фейсбук: www.facebook.com/capgreenzone.bg

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери се в произхода на над 75 000 хранителни продукти.

Свързани публикации

Добрият пример: От градината на баба и дядо до собствен производствен цех

Добрият пример: От градината на баба и дядо до собствен производствен цех

Или как Одринка Дукатинова съживи производството ябълков сок в Перник Земеделието е не само професия, но и начин на живот. Особено за тези, които са израснали на село и са били възпитани в любов към природата и земята. От първите стъпки в земеделието, вдъхновени от...

Моята биоземя – Инвестиции в напояване за стабилно биопроизводство

Моята биоземя – Инвестиции в напояване за стабилно биопроизводство

Органична ферма в Словения изгражда оранжерии и напоителни системи за подобряване на производителността Фермата на Звонко Пукшич се намира в Североизточна Словения. Първоначално фокусиран върху свиневъдството, бизнесът се пренасочва към отглеждане и преработка на...

Добрият пример: Детски градини в Швеция възпитават децата на любов към земеделието

Добрият пример: Детски градини в Швеция възпитават децата на любов към земеделието

Иновативен шведски проект насърчава децата, учениците и персонала на няколко детски градини и училища да отглеждат зеленчуци заедно. Идеята е на местната инициативна група "Родното място на Астрид Линдгрен" от Окръг Йоншьопинг. Целта на проекта е отглеждането на...