fbpx

Модерните ферми отварят врати: Странджа Сакар

ноември 11, 2021

Проектът CAP Green Zone и АБ Комюникейшънс ЕООД имат удоволствието да Ви поканят за участие във второто събитие от поредицата „Модерните ферми отварят врати“, на което ще ви запознаем отблизо с дейността на Странджа Сакар“ – производител на висококачествено говеждо месо. Събитието ще се проведе на 20 ноември 2021 (събота), от 12:30 до 17.00 часа.

>>> ГЛЕДАЙТЕ НА ЖИВО <<<
>>> ВИЖТЕ ПРОГРАМАТА ТУК <<<

>>> РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ ТУК <<< 

В рамките на отворените врати домакините ще представят някои от добрите практики, които прилагат в ежедневната си дейност. Основен акцент ще бъдат късите вериги: местен фермер, собственик на кланица и месопреработвателно предприятие обединяват усилия, което превръща марката „Странджа Сакар“ в еталон за качество.

В първата част на програмата местният фермер Николай Димов ще разкаже за своя над 20-годишен опит в селското стопанство и ще представи повече детайли относно чистопородните стада, които отглежда под строг селекционен контрол (Абърдийн Ангус, Лимузин, Гаскон, Симентал и Галоуей).

Във втората част на събитието главният технолог на „Странджа Сакар“ Стефан Дянев ще запознае гостите с иновациите, които се прилагат в преработвателното предприятие, а фермерът Николай Димов ще покаже своето стопанство на присъстващите, които ще могат да видят отблизо екологичните условия, в които се отглеждат животните.

И за финал, сме подготвили обяд с дегустация на висококачественотото говеждо месо, приготвено по специални рецепти, които домакините все още пазят в тайна.

Очакваме ви в землището на Ямболското село Стефан Караджово, което се намира в полите на планините Странджа и Сакар.

Чрез поредицата от събития „Модерните ферми отварят врати“ можете да надникнете в ежедневната работа на земеделските стопани и да научите повече за произхода на храната, която слагаме на масата и за живота на българските фермери, които реализират своите мечти с помощта на Общата селксостопанска политика.  В поредицата събития ще представят приноса на иновативните фермери за опазването на околната среда, създаването на работни места и подобряването на икономическата активност в селските райони.

Събитието се организира по проектa CAP Green Zone, реализиран от АБ Комюникейшънс ЕООД с финансовата подкрепа на програмата IMCAP на Европейския съюз.

Потвърдете своето участие като попълните регистрационната форма тук или на телефон 0895529947 – Кирил Беспалов

Локация: https://goo.gl/maps/86buPEou9R4jUk1f8

Повече информация за проекта: www.capgreenzone.bg

Последвайте ни във Фейсбук: www.facebook.com/capgreenzone.bg

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери се в произхода на над 75 000 хранителни продукти.

Свързани публикации

ОСП: Устойчивостта е основна цел на стопаните през новия програмен период

ОСП: Устойчивостта е основна цел на стопаните през новия програмен период

ЕК публикува доклад относно приложението на ОСП през 2023-2027 г. Европейската комисия публикува доклад относно приложението на Общата селскостопанска политика (ОСП) за периода 2023-2027 г. В документа се потвърждава важната роля на стратегическите планове по ОСП за...

Броени дни до края на кампанията на МЗХ „Призвание: БиоЛогичен!“

Броени дни до края на кампанията на МЗХ „Призвание: БиоЛогичен!“

Инициативата за популяризиране на биопроизводството обхвана 56 населени места До 5 декември продължава информационната кампания под мотото „Призвание: БиоЛогичен!“, напомнят от Министерство на земеделието и храните (МЗХ). Кампанията стартира на 7 ноември 2023 г...

АГРОПОЛИТИКИ: Био-то е кауза, био-то е здраве, био-то е политика

АГРОПОЛИТИКИ: Био-то е кауза, био-то е здраве, био-то е политика

Защо био? Био-то е кауза, био-то е здраве, био-то е политика. Информационна кампания за популяризирането му с цел привличане на нови биопроизводители провежда МЗХ. Какви са амбициите на аграрното ведомство и можем ли да обърнем негативните тенденции за спад в броя на...