fbpx

Производител на зеленчуци ивнестира евросредства в специализирана техника

август 19, 2023

Подкрепата за инвестицията е в рамките на мярка 4.1 „Инвестиции в земеделски стопанства“

Производствената дейност на „Селагро” ЕООД в Заветското село Острово е насочена към отглеждане на пшеница, слънчоглед и царевица за зърно. През последните няколко години земеделският производител отглежда и зеленчуци.

Производството на краставици-корнишони е на открито изисква инвестиции в нова специализирана земеделска техника, с която да се изпълняват агротехнически мероприятия с необходимата интензивност.

С финансиране от Програмата за развитие на селските райони 2014-2020 г. по проект „Повишаване конкурентоспособността на земеделското стопанство на „Селагро” ЕООД чрез инвестиции в производствени материални активи”, земеделецът ще обнови и допълни активите си, свързани с производство на селскостопанска продукция. Подкрепата за инвестицията е в рамките на мярка 4.1 „Инвестиции в земеделски стопанства“ от СВОМР на МИГ Завет – Кубрат.

Ще бъде закупен инвентар – култиватор, сеялка, плуг, дискова брана, торачка и надробител.  Прикачният инвентар е подходящ за агрегатиране към наличния в земеделското стопанство трактор с мощност 110 к.с. и за конкретни агротехнически дейности, които ще се извършват.

Общата стойност на проекта възлиза на близо 80 хил. лв.

Общата стойност на проекта възлиза на 77 400 лева, от които 38 700 лева са безвъзмездна финансова помощ, а останалите – собствено участие на бенефициента.

Проектните дейности се очаква да завършат в началото на 2025-та година.

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери се в произхода на над 75 000 хранителни продукти.

Свързани публикации

Управлението на кризи – акцент в предстоящото заседание на Съвета на ЕС по земеделие и рибарство

Управлението на кризи – акцент в предстоящото заседание на Съвета на ЕС по земеделие и рибарство

Правителството одобри позицията за предстоящото заседание на Съвета на Европейския съюз по земеделие и рибарство, което ще се проведе на 27 май 2024 г. в гр. Брюксел, Кралство Белгия. Белгийското председателство и Европейската комисия ще представят на Съвета...

Януш Войчеховски: Необходимо е изравняване на плащанията за страните в ЕС

Януш Войчеховски: Необходимо е изравняване на плащанията за страните в ЕС

Поради намаляване на хората, занимаващи се със земеделие, през следващия период, след 2028 г., да се въведат социални плащания за смесените ферми с растениевъдство  и животновъдство, предложи европейският комисар по въпросите на земеделието “Европейският съюз преодоля...

ЕС разхлабва правилата за земеделски субсидии в опит да облекчи натиска върху фермерите

ЕС разхлабва правилата за земеделски субсидии в опит да облекчи натиска върху фермерите

Одобрени са нови правила за Общата селскостопанска политика Миналата седмица държавите членки на ЕС одобриха нови правила за Общата селскостопанска политика на блока, които позволяват на фермерите да кандидатстват за субсидии, макар и при спазване на строги екологични...