fbpx

Производител на зеленчуци ивнестира евросредства в специализирана техника

август 19, 2023

Подкрепата за инвестицията е в рамките на мярка 4.1 „Инвестиции в земеделски стопанства“

Производствената дейност на „Селагро” ЕООД в Заветското село Острово е насочена към отглеждане на пшеница, слънчоглед и царевица за зърно. През последните няколко години земеделският производител отглежда и зеленчуци.

Производството на краставици-корнишони е на открито изисква инвестиции в нова специализирана земеделска техника, с която да се изпълняват агротехнически мероприятия с необходимата интензивност.

С финансиране от Програмата за развитие на селските райони 2014-2020 г. по проект „Повишаване конкурентоспособността на земеделското стопанство на „Селагро” ЕООД чрез инвестиции в производствени материални активи”, земеделецът ще обнови и допълни активите си, свързани с производство на селскостопанска продукция. Подкрепата за инвестицията е в рамките на мярка 4.1 „Инвестиции в земеделски стопанства“ от СВОМР на МИГ Завет – Кубрат.

Ще бъде закупен инвентар – култиватор, сеялка, плуг, дискова брана, торачка и надробител.  Прикачният инвентар е подходящ за агрегатиране към наличния в земеделското стопанство трактор с мощност 110 к.с. и за конкретни агротехнически дейности, които ще се извършват.

Общата стойност на проекта възлиза на близо 80 хил. лв.

Общата стойност на проекта възлиза на 77 400 лева, от които 38 700 лева са безвъзмездна финансова помощ, а останалите – собствено участие на бенефициента.

Проектните дейности се очаква да завършат в началото на 2025-та година.

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери се в произхода на над 75 000 хранителни продукти.

Свързани публикации

ОСП: Устойчивостта е основна цел на стопаните през новия програмен период

ОСП: Устойчивостта е основна цел на стопаните през новия програмен период

ЕК публикува доклад относно приложението на ОСП през 2023-2027 г. Европейската комисия публикува доклад относно приложението на Общата селскостопанска политика (ОСП) за периода 2023-2027 г. В документа се потвърждава важната роля на стратегическите планове по ОСП за...

Броени дни до края на кампанията на МЗХ „Призвание: БиоЛогичен!“

Броени дни до края на кампанията на МЗХ „Призвание: БиоЛогичен!“

Инициативата за популяризиране на биопроизводството обхвана 56 населени места До 5 декември продължава информационната кампания под мотото „Призвание: БиоЛогичен!“, напомнят от Министерство на земеделието и храните (МЗХ). Кампанията стартира на 7 ноември 2023 г...

АГРОПОЛИТИКИ: Био-то е кауза, био-то е здраве, био-то е политика

АГРОПОЛИТИКИ: Био-то е кауза, био-то е здраве, био-то е политика

Защо био? Био-то е кауза, био-то е здраве, био-то е политика. Информационна кампания за популяризирането му с цел привличане на нови биопроизводители провежда МЗХ. Какви са амбициите на аграрното ведомство и можем ли да обърнем негативните тенденции за спад в броя на...