fbpx

Be Organic! и Биоселена ви канят на столичен Фермерски пазар пред МЗХ

май 20, 2024

Националната кампания CAP Green Zone: Be Organic! и Фондация „Биоселена“ ви канят на Фермерски пазар пред Министерство на земеделието и храните в гр. София на 29.05.2024 гот 11:00 ч., където ще можете да се срещнете с фермери от цялата страна, да опитате продукцията им и да зададете своите въпроси.

На място ще можете да се обърнете и към екипа на CAP Green Zone: Be Organic!, с които можете да поговорите за биопроизводството и късите вериги на доставка. Популярен инфлуенсър ще представя ползите на Общата селскостопанска политика на разбираем и достъпен език.

Също така организаторите ще проведат анкета, като целта й е да се направи оценка за степента на информираност сред посетителите относно ползите от консумацията на органични храни, както и проучване на техните потребителски навици. До момента в анкетата на проекта са участвали над 500 души. Можете да я попълните и онлайн тук.

По време на събитието екипът ни ще продължи да популяризира Интерактивната карта на биопроизводителите в България, разработена в рамките на проекта CAP Green Zone: Be Organic! Картата показва местоположението на биологичните ферми и предоставя бърз и лесен достъп до добрите практики в производството, онлайн и физически магазини, където да откриете тяхната продукция.

Ще направим и демонстрация на приложението FarmCheck, което дава възможност за повече прозрачност и информиран избор на потребителите при ежедневното им пазаруване.

Информационните дни на Be Organic!, проведени в рамките на фермерски пазари, имат за цел да представят Общата селскостопанска политика пред широката аудитория и да запознаят земеделските производители с възможностите за развитие, които предоставя ЕС. Събитията имат за задача да насърчат устойчивото производство на биохрани в България и да информират потребителите у нас за ползите от чистата храна. Посетителите на място ще могат да получат информационни материали за новата ОСП.

Събитието се организира по проектa CAP Green Zone: Be Organic!, реализиран от АБ Комюникейшънс ЕООД с финансовата подкрепа на Европейския съюз.

 

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери се в произхода на над 75 000 хранителни продукти.

Свързани публикации

Хърватска био ферма среща традицията с иновациите

Хърватска био ферма среща традицията с иновациите

Поддържането на здравето на почвата е приоритет в управлението на тази органична ферма, която отглежда широк спектър от култури, продава стоката си директно на потребителите, преработва продуктите си и дори захранва собствения си ресторант „Zrno eko imanje“ е ферма в...

Зам.-министър Георгиева участва в среща на ръководителите на Стратегическите планове на ОСП на държавите членки в ЕС

Зам.-министър Георгиева участва в среща на ръководителите на Стратегическите планове на ОСП на държавите членки в ЕС

Заместник-министърът на земеделието и храните Таня Георгиева участва в двудневна работна среща на ръководителите на Стратегическите планове на Общата селскостопанска политика (ОСП) на държавите членки в ЕС в гр. Намюр, Белгия. По време на събитието, организирано от...