fbpx

Be Organic! взе участие на съботния фермерски пазар в Делта Планет мол Варна

април 26, 2024

Be Organic! в партньорство с Вкусът на Добруджа проведоха информационна кампания, посветена на късите вериги за доставка в един от най-големите молове в град Варна.

Пепа Рашева, Организатор на пазара „Вкусът на Добруджа“ ни посрещна и откликна на всички въпроси относно организацията на фермерските пазари в Добричка област.

Водещ на събитието беше Ивелина Вълчева – популярен консултант за здравословно хранене, която поговори с потребителите за ползите от чистата храна. „Изключително много подкрепям инициативата Be Organic! и фермерските продукти. Много е важно хората да се хранят с чиста, органична храна и най-добре тя да е от български производители“, поясни влогърката.

Успяхме да разговаряме с фермерите на място и те ни споделиха за важността на фермерските пазари като трибуна на развитие. Сред тях се срещнахме и със съвсем нов производител на пазара, когото също отразихме в нашия репортаж.

По традиция на фермерските пазари посетителите можеха да разговарят лично с производителите, за да научат повече за пътят на чистата храна до трапезата.

Фермерите търсят нови начини и иновации, с които да привлекат интереса на потребителите в един динамичен пазар.
Събитието се организира по проектa CAP Green Zone: Be Organic!, реализиран от АБ Комюникейшънс ЕООД с финансовата подкрепа на Европейския съюз.

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери се в произхода на над 75 000 хранителни продукти.

Свързани публикации

Управлението на кризи – акцент в предстоящото заседание на Съвета на ЕС по земеделие и рибарство

Управлението на кризи – акцент в предстоящото заседание на Съвета на ЕС по земеделие и рибарство

Правителството одобри позицията за предстоящото заседание на Съвета на Европейския съюз по земеделие и рибарство, което ще се проведе на 27 май 2024 г. в гр. Брюксел, Кралство Белгия. Белгийското председателство и Европейската комисия ще представят на Съвета...

Януш Войчеховски: Необходимо е изравняване на плащанията за страните в ЕС

Януш Войчеховски: Необходимо е изравняване на плащанията за страните в ЕС

Поради намаляване на хората, занимаващи се със земеделие, през следващия период, след 2028 г., да се въведат социални плащания за смесените ферми с растениевъдство  и животновъдство, предложи европейският комисар по въпросите на земеделието “Европейският съюз преодоля...

ЕС разхлабва правилата за земеделски субсидии в опит да облекчи натиска върху фермерите

ЕС разхлабва правилата за земеделски субсидии в опит да облекчи натиска върху фермерите

Одобрени са нови правила за Общата селскостопанска политика Миналата седмица държавите членки на ЕС одобриха нови правила за Общата селскостопанска политика на блока, които позволяват на фермерите да кандидатстват за субсидии, макар и при спазване на строги екологични...