fbpx

Броени дни до края на кампанията на МЗХ „Призвание: БиоЛогичен!“

ноември 29, 2023

Инициативата за популяризиране на биопроизводството обхвана 56 населени места

До 5 декември продължава информационната кампания под мотото „Призвание: БиоЛогичен!“, напомнят от Министерство на земеделието и храните (МЗХ). Кампанията стартира на 7 ноември 2023 г съвместно с Национална служба за съвети в земеделието, Главна дирекция „Земеделие и регионална политика“ и Областните дирекции по земеделие. Събитията се провеждат основно през месец ноември и обхванаха 56 населени места.

Информационната кампания има за цел да популяризира биологичното производство и да се привлекат повече фермери за преминаване от конвенционално към биологично производство.

По време на събитията участниците се запознават с основните правила при биопроизводство и възможностите за подпомагане по Стратегическия план за развитие на земеделието и селските райони (2023 – 2027 г.).

Земеделските производители са информирани от експерти в детайли за разликите между конвенционалното и биологично производство, за основните му принципи, нормативната уредба и задълженията, които следва да се спазват при отглеждането на различните култури и животни.  По време на кампанията се разяснява и необходимостта от сертификация и предимствата, които тя дава при реализирането на продукцията в сектора и ще бъдат представени добри практики от биопроизводството на други страни.

Днес срещи ще има в гр. Елхово, обл. Ямбол, в залата в читалище “Развитие” на гр. Елхово, ул. “Родопи” № 1. На 30.11.2023 г. среща  ще има в гр. Белене, обл. Плевен – Зала в общинска администрация – гр. Белене, ул. “България” № 35, в с. Зафирово, обл. Силистра – Зала в читалище “Христо Ботев-1901” на с. Зафирово, ул. “Ген. Атила Зафиров” № 63. Кампанията „Призвание: БиоЛогичен!“ приключва на 5.12.2023 г. в гр. Антоново, обл. Търговище в залата в общинска администрация на гр. Антоново, бул. “Тузлушки герой” № 26.

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери се в произхода на над 75 000 хранителни продукти.

Свързани публикации

Хърватска био ферма среща традицията с иновациите

Хърватска био ферма среща традицията с иновациите

Поддържането на здравето на почвата е приоритет в управлението на тази органична ферма, която отглежда широк спектър от култури, продава стоката си директно на потребителите, преработва продуктите си и дори захранва собствения си ресторант „Zrno eko imanje“ е ферма в...

Зам.-министър Георгиева участва в среща на ръководителите на Стратегическите планове на ОСП на държавите членки в ЕС

Зам.-министър Георгиева участва в среща на ръководителите на Стратегическите планове на ОСП на държавите членки в ЕС

Заместник-министърът на земеделието и храните Таня Георгиева участва в двудневна работна среща на ръководителите на Стратегическите планове на Общата селскостопанска политика (ОСП) на държавите членки в ЕС в гр. Намюр, Белгия. По време на събитието, организирано от...