fbpx

CAP Green Zone гостува на Фермерски пазар Варна

април 16, 2022

ГЛЕДАЙ НА ЖИВО ТУК от 14.00 часа на 17 април.
ВИЖ ПРОГРАМАТА

Срещите на CAP Green Zone с фермери, производители и потребители със специалнo събитие по време на Фермерски пазар Варна, който ще се проведе пред Фестивалния и конгресен център в морската ни столица.

Очакваме ви на 17.04, неделя от 11.00 часа, а специалното живо предаване ще започне в 14.00 ч. и ще бъде излъчвано във Facebook страницата на проекта CAP Green Zone.

Между 11.00 и 14.00 екипът на CAP Green Zone ще отговаря на вашите въпроси за приоритетите на новата ОСП 2023 – 2027. Ще ви разкажем за това какво представлява стратегията „От Фермата до трапезата“, какви са добрите практики за умно земеделие, как ще допринесе „Зелената сделка“ за по-чиста храна на масата и как ЕС планира да подкрепи малките земеделски производители през новия програмен период.

По време на специалното живо излъчване ще ви срещем с местни производители, за да разкажем техните вдъхновяващи истории и да представим вкусните им натурални продукти. Тази седмица производителите на фокус ще са:

-> Зеленчукова ферма с.Круша, Пламена Тодорова – производство на сезонни зеленчуци, отглеждат също ябълкови и други плодни дръвчета.
-> Ферма „Овчарника“ с.Доброглед – отглеждат защитена порода родопски говеда, овце и кози , пасищно, произвеждат голяма гама млечни продукти . Имат награда за хуманно отглеждане на животните.
-> Медена къща“Михови“, с.Прилер, отглеждат пчелни семейства в защитена зона Батовата.  Предлагат голяма гама мед и пчелни продукти, както и козметични и профилактични за здравето продукти на основата на пчелен восък и билки.
-> Тодор Моралийски – земеделски производител, отглежда лимец, овес, ръж, елда. Предлага на пазара зърна и брашна, смлени на каменна мелница, овесени ядки и др
-> Ферма за гъби, гр.Варна- производство на кладница, шийтаке и др. видове гъби, пресни и преработени.

По традиция, в рамките на събитието ще обявим старта на ежемесечната томбола за кошница с подбрани фермерски продукти. За да участвате, попълнете вашия имейл тук и свалете приложението Farm Check – вашият спътник в пазаруването на доказано качествени храни.

Събитието се организира по проектa CAP Green Zone, реализиран от АБ Комюникейшънс ЕООД с финансовата подкрепа на програмата IMCAP на Европейския съюз.

Повече информация за проекта: www.capgreenzone.bg
Последвайте ни във Фейсбук: www.facebook.com/capgreenzone.bg

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери се в произхода на над 75 000 хранителни продукти.

Свързани публикации

Управлението на кризи – акцент в предстоящото заседание на Съвета на ЕС по земеделие и рибарство

Управлението на кризи – акцент в предстоящото заседание на Съвета на ЕС по земеделие и рибарство

Правителството одобри позицията за предстоящото заседание на Съвета на Европейския съюз по земеделие и рибарство, което ще се проведе на 27 май 2024 г. в гр. Брюксел, Кралство Белгия. Белгийското председателство и Европейската комисия ще представят на Съвета...

Януш Войчеховски: Необходимо е изравняване на плащанията за страните в ЕС

Януш Войчеховски: Необходимо е изравняване на плащанията за страните в ЕС

Поради намаляване на хората, занимаващи се със земеделие, през следващия период, след 2028 г., да се въведат социални плащания за смесените ферми с растениевъдство  и животновъдство, предложи европейският комисар по въпросите на земеделието “Европейският съюз преодоля...

ЕС разхлабва правилата за земеделски субсидии в опит да облекчи натиска върху фермерите

ЕС разхлабва правилата за земеделски субсидии в опит да облекчи натиска върху фермерите

Одобрени са нови правила за Общата селскостопанска политика Миналата седмица държавите членки на ЕС одобриха нови правила за Общата селскостопанска политика на блока, които позволяват на фермерите да кандидатстват за субсидии, макар и при спазване на строги екологични...