fbpx

CAP Green Zone гостува на Фермерски пазар Варна

април 16, 2022

ГЛЕДАЙ НА ЖИВО ТУК от 14.00 часа на 17 април.
ВИЖ ПРОГРАМАТА

Срещите на CAP Green Zone с фермери, производители и потребители със специалнo събитие по време на Фермерски пазар Варна, който ще се проведе пред Фестивалния и конгресен център в морската ни столица.

Очакваме ви на 17.04, неделя от 11.00 часа, а специалното живо предаване ще започне в 14.00 ч. и ще бъде излъчвано във Facebook страницата на проекта CAP Green Zone.

Между 11.00 и 14.00 екипът на CAP Green Zone ще отговаря на вашите въпроси за приоритетите на новата ОСП 2023 – 2027. Ще ви разкажем за това какво представлява стратегията „От Фермата до трапезата“, какви са добрите практики за умно земеделие, как ще допринесе „Зелената сделка“ за по-чиста храна на масата и как ЕС планира да подкрепи малките земеделски производители през новия програмен период.

По време на специалното живо излъчване ще ви срещем с местни производители, за да разкажем техните вдъхновяващи истории и да представим вкусните им натурални продукти. Тази седмица производителите на фокус ще са:

-> Зеленчукова ферма с.Круша, Пламена Тодорова – производство на сезонни зеленчуци, отглеждат също ябълкови и други плодни дръвчета.
-> Ферма „Овчарника“ с.Доброглед – отглеждат защитена порода родопски говеда, овце и кози , пасищно, произвеждат голяма гама млечни продукти . Имат награда за хуманно отглеждане на животните.
-> Медена къща“Михови“, с.Прилер, отглеждат пчелни семейства в защитена зона Батовата.  Предлагат голяма гама мед и пчелни продукти, както и козметични и профилактични за здравето продукти на основата на пчелен восък и билки.
-> Тодор Моралийски – земеделски производител, отглежда лимец, овес, ръж, елда. Предлага на пазара зърна и брашна, смлени на каменна мелница, овесени ядки и др
-> Ферма за гъби, гр.Варна- производство на кладница, шийтаке и др. видове гъби, пресни и преработени.

По традиция, в рамките на събитието ще обявим старта на ежемесечната томбола за кошница с подбрани фермерски продукти. За да участвате, попълнете вашия имейл тук и свалете приложението Farm Check – вашият спътник в пазаруването на доказано качествени храни.

Събитието се организира по проектa CAP Green Zone, реализиран от АБ Комюникейшънс ЕООД с финансовата подкрепа на програмата IMCAP на Европейския съюз.

Повече информация за проекта: www.capgreenzone.bg
Последвайте ни във Фейсбук: www.facebook.com/capgreenzone.bg

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери се в произхода на над 75 000 хранителни продукти.

Свързани публикации

ОСП: Устойчивостта е основна цел на стопаните през новия програмен период

ОСП: Устойчивостта е основна цел на стопаните през новия програмен период

ЕК публикува доклад относно приложението на ОСП през 2023-2027 г. Европейската комисия публикува доклад относно приложението на Общата селскостопанска политика (ОСП) за периода 2023-2027 г. В документа се потвърждава важната роля на стратегическите планове по ОСП за...

Броени дни до края на кампанията на МЗХ „Призвание: БиоЛогичен!“

Броени дни до края на кампанията на МЗХ „Призвание: БиоЛогичен!“

Инициативата за популяризиране на биопроизводството обхвана 56 населени места До 5 декември продължава информационната кампания под мотото „Призвание: БиоЛогичен!“, напомнят от Министерство на земеделието и храните (МЗХ). Кампанията стартира на 7 ноември 2023 г...

АГРОПОЛИТИКИ: Био-то е кауза, био-то е здраве, био-то е политика

АГРОПОЛИТИКИ: Био-то е кауза, био-то е здраве, био-то е политика

Защо био? Био-то е кауза, био-то е здраве, био-то е политика. Информационна кампания за популяризирането му с цел привличане на нови биопроизводители провежда МЗХ. Какви са амбициите на аграрното ведомство и можем ли да обърнем негативните тенденции за спад в броя на...