fbpx

Ден на отворените врати: Био орехи от Сортови семена ЕЛИТ

октомври 4, 2023

Национална кампания Be Organic! Ви кани да вземете участие в отвореното събитие „Био фермите отварят врати: Био орехи от „Сортови семена – ЕЛИТ 2001“ ЕООД. Събитието ще се проведе на 19 октомври 2023 г. (четвъртък) от 11.00 до 15.00 часа и ще представи модерния цех за преработка на орехи и насажденията с био орехи на земеделската компания.

Всеки желаещ може да се запознае отблизо с биологичното производство на орехи, съчетаващо уникален процес за отглеждане и иновативни технологии за преработка. Заявки за участие, можете да подадете чрез тази форма за регистрация.

Програмата включва представяне на добра практика по проект по подмярка 4.2. „Инвестиции в преработка/маркетинг на селскостопански продукти“ от ПРСР (2014-2020)

Събитието ще започне с разходка из биологичните градини с орехи. Там ще научим интересни факти за тяхното отглеждане от главния агроном Борислав Драков. Втората част включва представяне на иновативния цех за преработка на орехи, където собствениците Александър и Иван Караджови ще разкажат историята на цеха: от зараждането на идеята до нейната практическа реализация.

Инвестиция от този характер е от изключителна важност при производството на сертифицирани биологични продукти, тъй като за спазването на всички норми и изисквания при сертификацията е необходимо да бъде подсигурена независимост на процесите и ясна проследяемост на пътя на суровината до нейното пакетиране.

„Сортови Семена Елит“ е регистриран земеделски производител с основна дейност зърнопроизводство. Дружеството създава и развива био орехова градина (сорт Чандлър) на площ от 668,467 дка, находяща се в землището на град Свищов.

Събитието се организира по проектa CAP Green Zone: Be Organic!, реализиран от АБ Комюникейшънс ЕООД с финансовата подкрепа на Европейския съюз.

Локация: https://maps.app.goo.gl/xqYkiiqFxYDJFKBz8

Потвърдете своето участие като попълните регистрационната форма тук или на телефон 0895529947.

 

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери се в произхода на над 75 000 хранителни продукти.

Свързани публикации

Европейската комисия започва създаването на Обсерватория за агрохранителната верига

Европейската комисия започва създаването на Обсерватория за агрохранителната верига

Европейската комисия (ЕК) отправи покана за представяне на кандидатури за създаване на Обсерватория за агрохранителната верига на ЕС (AFCO), която ще разглежда производствените разходи, маржовете и търговските практики. Създаването на обсерваторията беше обявено в...

Be Organic! ви кани на съботен фермерски пазар в Делта Планет мол Варна

Be Organic! ви кани на съботен фермерски пазар в Делта Планет мол Варна

Националната кампания CAP Green Zone: Be Organic! и Вкусът на Добруджа ви канят на Фермерски занаятчийски пазар в гр. Варна на 13.04.2024 г. от 12:00 ч. в търговския център – Делта Планет мол Варна, ниво 2, където фермерите ще изложат продукцията си директно от своите...

Онлайн конференция, посветена на биологичното земеделие, ще се проведе на 18 април

Онлайн конференция, посветена на биологичното земеделие, ще се проведе на 18 април

Участниците в дискусията ще обсъдят устойчивостта на органичното земеделие Разширяването на биологичното земеделие и земеделските земи в ЕС е в основата на инициативите на Европейския зелен пакт. Органичното земеделие използва естествени вещества и процеси за...