fbpx

Ден на отворените врати: Био орехи от Сортови семена ЕЛИТ

октомври 4, 2023

Национална кампания Be Organic! Ви кани да вземете участие в отвореното събитие „Био фермите отварят врати: Био орехи от „Сортови семена – ЕЛИТ 2001“ ЕООД. Събитието ще се проведе на 19 октомври 2023 г. (четвъртък) от 11.00 до 15.00 часа и ще представи модерния цех за преработка на орехи и насажденията с био орехи на земеделската компания.

Всеки желаещ може да се запознае отблизо с биологичното производство на орехи, съчетаващо уникален процес за отглеждане и иновативни технологии за преработка. Заявки за участие, можете да подадете чрез тази форма за регистрация.

Програмата включва представяне на добра практика по проект по подмярка 4.2. „Инвестиции в преработка/маркетинг на селскостопански продукти“ от ПРСР (2014-2020)

Събитието ще започне с разходка из биологичните градини с орехи. Там ще научим интересни факти за тяхното отглеждане от главния агроном Борислав Драков. Втората част включва представяне на иновативния цех за преработка на орехи, където собствениците Александър и Иван Караджови ще разкажат историята на цеха: от зараждането на идеята до нейната практическа реализация.

Инвестиция от този характер е от изключителна важност при производството на сертифицирани биологични продукти, тъй като за спазването на всички норми и изисквания при сертификацията е необходимо да бъде подсигурена независимост на процесите и ясна проследяемост на пътя на суровината до нейното пакетиране.

„Сортови Семена Елит“ е регистриран земеделски производител с основна дейност зърнопроизводство. Дружеството създава и развива био орехова градина (сорт Чандлър) на площ от 668,467 дка, находяща се в землището на град Свищов.

Събитието се организира по проектa CAP Green Zone: Be Organic!, реализиран от АБ Комюникейшънс ЕООД с финансовата подкрепа на Европейския съюз.

Локация: https://maps.app.goo.gl/xqYkiiqFxYDJFKBz8

Потвърдете своето участие като попълните регистрационната форма тук или на телефон 0895529947.

 

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери се в произхода на над 75 000 хранителни продукти.

Свързани публикации

ОСП: Устойчивостта е основна цел на стопаните през новия програмен период

ОСП: Устойчивостта е основна цел на стопаните през новия програмен период

ЕК публикува доклад относно приложението на ОСП през 2023-2027 г. Европейската комисия публикува доклад относно приложението на Общата селскостопанска политика (ОСП) за периода 2023-2027 г. В документа се потвърждава важната роля на стратегическите планове по ОСП за...

Броени дни до края на кампанията на МЗХ „Призвание: БиоЛогичен!“

Броени дни до края на кампанията на МЗХ „Призвание: БиоЛогичен!“

Инициативата за популяризиране на биопроизводството обхвана 56 населени места До 5 декември продължава информационната кампания под мотото „Призвание: БиоЛогичен!“, напомнят от Министерство на земеделието и храните (МЗХ). Кампанията стартира на 7 ноември 2023 г...

АГРОПОЛИТИКИ: Био-то е кауза, био-то е здраве, био-то е политика

АГРОПОЛИТИКИ: Био-то е кауза, био-то е здраве, био-то е политика

Защо био? Био-то е кауза, био-то е здраве, био-то е политика. Информационна кампания за популяризирането му с цел привличане на нови биопроизводители провежда МЗХ. Какви са амбициите на аграрното ведомство и можем ли да обърнем негативните тенденции за спад в броя на...