fbpx

Ден на отворените врати: Био орехи от Сортови семена ЕЛИТ

октомври 4, 2023

Национална кампания Be Organic! Ви кани да вземете участие в отвореното събитие „Био фермите отварят врати: Био орехи от „Сортови семена – ЕЛИТ 2001“ ЕООД. Събитието ще се проведе на 19 октомври 2023 г. (четвъртък) от 11.00 до 15.00 часа и ще представи модерния цех за преработка на орехи и насажденията с био орехи на земеделската компания.

Всеки желаещ може да се запознае отблизо с биологичното производство на орехи, съчетаващо уникален процес за отглеждане и иновативни технологии за преработка. Заявки за участие, можете да подадете чрез тази форма за регистрация.

Програмата включва представяне на добра практика по проект по подмярка 4.2. „Инвестиции в преработка/маркетинг на селскостопански продукти“ от ПРСР (2014-2020)

Събитието ще започне с разходка из биологичните градини с орехи. Там ще научим интересни факти за тяхното отглеждане от главния агроном Борислав Драков. Втората част включва представяне на иновативния цех за преработка на орехи, където собствениците Александър и Иван Караджови ще разкажат историята на цеха: от зараждането на идеята до нейната практическа реализация.

Инвестиция от този характер е от изключителна важност при производството на сертифицирани биологични продукти, тъй като за спазването на всички норми и изисквания при сертификацията е необходимо да бъде подсигурена независимост на процесите и ясна проследяемост на пътя на суровината до нейното пакетиране.

„Сортови Семена Елит“ е регистриран земеделски производител с основна дейност зърнопроизводство. Дружеството създава и развива био орехова градина (сорт Чандлър) на площ от 668,467 дка, находяща се в землището на град Свищов.

Събитието се организира по проектa CAP Green Zone: Be Organic!, реализиран от АБ Комюникейшънс ЕООД с финансовата подкрепа на Европейския съюз.

Локация: https://maps.app.goo.gl/xqYkiiqFxYDJFKBz8

Потвърдете своето участие като попълните регистрационната форма тук или на телефон 0895529947.

 

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери се в произхода на над 75 000 хранителни продукти.

Свързани публикации

Добрият пример: От градината на баба и дядо до собствен производствен цех

Добрият пример: От градината на баба и дядо до собствен производствен цех

Или как Одринка Дукатинова съживи производството ябълков сок в Перник Земеделието е не само професия, но и начин на живот. Особено за тези, които са израснали на село и са били възпитани в любов към природата и земята. От първите стъпки в земеделието, вдъхновени от...

Моята биоземя – Инвестиции в напояване за стабилно биопроизводство

Моята биоземя – Инвестиции в напояване за стабилно биопроизводство

Органична ферма в Словения изгражда оранжерии и напоителни системи за подобряване на производителността Фермата на Звонко Пукшич се намира в Североизточна Словения. Първоначално фокусиран върху свиневъдството, бизнесът се пренасочва към отглеждане и преработка на...

Добрият пример: Детски градини в Швеция възпитават децата на любов към земеделието

Добрият пример: Детски градини в Швеция възпитават децата на любов към земеделието

Иновативен шведски проект насърчава децата, учениците и персонала на няколко детски градини и училища да отглеждат зеленчуци заедно. Идеята е на местната инициативна група "Родното място на Астрид Линдгрен" от Окръг Йоншьопинг. Целта на проекта е отглеждането на...