fbpx

Агротайм

Агротайм

🌐Уеб сайт
Фирма с три селскостопански звена – „Земеделие“, „Свинекомплекс“ и „Плодове и плодови продукти“.
ул. Васил Левски 63, 7400 Исперих, Bulgaria

От основаването си през 1992 г. „Агротайм“ ЕООД се развива успешно и сега е една от водещите български селскостопански компании. През годините компанията се доказа като отличен пример за модерно иновативно земеделие и показа как прилагането на добри практики в развитието и управлението на селскостопанските компании може да се осъществи в български условия.

Вече имаме три селскостопански звена – „Земеделие“, „Свинекомплекс“ и „Плодове и плодови продукти“, а през 2017 г. основахме и „Агротайм техник“ – обслужваща компания, която подкрепя нуждите на земеделците в Североизточна България от машини, сервиз и прецизно земеделие.

Тогава основахме и отделен бизнес – „Семена и препарати за растителна защита“, за да предложим най-добрите решения на българските селскостопански производители.

Растениевъдство

Агротайм обработва приблизително 9 500 хектара в Североизточна България, около Исперих и Разград и сравнително близо до пристанищата на Русе (река Дунав) и Варна (Черно море). Ние разполагаме с модерни съоръжения за почистване, сушене и съхранение на семена и зърно, с общ капацитет от 60 000 тона. Изнасяме зърно в цяла Европа – в Германия, Швеция, Испания, Италия, Гърция и др., също така и в страни от Близкия Изток и Северна Африка – включително Йордания, Ливан, Египет, Тунис, Мароко, Алжир и Мадагаскар.

Вижте повече.

Свинекомплексът

След основаването си през 1992 г. „Агротайм“ успешно създаде и разработи един от водещите свинекомплекси в България, с най-модерните системи в сектора. Съоръженията за производство на прасета са разположени на площ от 25 хектара и се състоят от 40 модерни халета с капацитет 80 000 свине годишно, от които 3700 женски. Животните са внос основно от „Пи Ай Си“. Нерезите също са внос от „Пи Ай Си“.

Екипът ни е изключително висококвалифициран и се ръководи от нашия управител от Дания – европейска страна със свои собствени безупречни традиции в свиневъдството.

Чрез тази комбинация от отлични съоръжения, персонал и корпоративна предприемчивост „Агротайм“ се утвърди сред предпочитаните доставчици на живи прасета за месопреработвателната промишленост в България.

Вижте повече.

Плодове

Агротайм“ започна да отглежда череши през  2003 г. със засаждането на около 20 хектара при село Подайва, Североизточна България. До 2015 г. площите нараснаха на 40 хектара, а до есента на 2016 г. общата площ на черешовите градини е около 70 хектара (173 акра). Овошните градини са изцяло оборудвани със система за капково напояване. Освен това през пролетта на 2017 г., в сътрудничество с израелската компания „Бен Дор“, засадихме експериментална овощна градина за нови сортове кайсии, сини сливи, праскови, ябълки и круши.

Избираме сортове, които осигуряват възможно най-дългия период на плододаване – ранни сортове, като Бигаро Бюрла, Роял Ансел, Сабрина, следвани от средносезонни сортове: Ванда, Ван, Техлован, Стела, Ред Пасифик, Фриско, София, Райниер, Скина, Роял Еди, а след това по-къснозреещи сортове, като Кордия, Сам, Силвия, Лапин, Бинг, Карина, Регина, Суитхарт, Стакато, Фертард.

Вниманието към детайлите започва от градините. Култивираме овошките си грижливо, като специално се стараем черешите Бориса да имат достатъчно пространство, светлина и хранителни вещества, за да дават чудесни, ароматни плодове, които след това се берат на ръка и опаковат.

Вижте повече.

Пазари

Локация

Галерия

Видео

Етикети: