Био ферма Козле

Био ферма Козле

🌐Уеб сайт

Добре дошли в подножието на Пирин!
Козле ООД, Разлог, България

„Козле“ е първата БИО козеферма в района на Банско. Създадена през 2009 от Тодорка и Иван Мутафчиеви, фермата е дом на близо 200 кози от автохтонните породи „Местна дългокосместа“ и „Калоферска дългокосместа“ коза.

Мандра Козле се намира в град Разлог и е официално завършена през 2012 година. Предприятието е с капацитет на преработка от 400 литра мляко – дневно и е оборудвано със съвременна техника за БИО производство. Мандрата е изградена по европейски проект и отговаря на всичи европейски качествени изисквания. Разполагаме с напълно оборудвани производствени камери, както и с хладилни камери за съхранение на продукцията.

Историята на нашето стадо датира от 2009 година. Първоначалният брой на нашите кози беше около 80, като голяма част от тях бяха представители на автохтонната порода кози “Местна дългокоместа” и “Калоферска дългокосместа”, които са слабо разпространени.

Сменили вече няколко поколения, броят на нашите кози достигна 240, колкото са и в момента. Млекодайността на животните не е висока, но за сметка на това добитото мляко е с доказано високо качество.

Всички продукти, произведени от Козле ООД са биологично сертифицирани от Bio Hellas. Те са произведени от собствено козе мляко, добито от козите в нашата ферма в Банско. Продуктите с марка “Козле” са създадени за хората, ценящи и почитащи натуралната и полезна храна.

Здравословно сирене от здрави животни

Нашите кози водят здравословен живот – пашуват свободно в полите на Пирин планина, хранят се с плодовете и листата на дърветата, с билки и цветя и нощуват на топло в нашата био ферма до Банско. Характерно за породите “Местна дългокосместа” и “Калоферска дългокосместа” коза, които преобладават в стадото ни, е техния силен имунитет, който им позволява да не боледуват през цялата година.

Сирене с автентичен и плътен вкус

Когато говорим за зряло сирене, няма как да пропуснем факта, че то отлежава най-малко 60 дни, което позволява на всички ферментационни процеси да преминат и да отключат плътния му вкус. Хапвайки сирене “Козле” ще усетите вкуса на млякото от подножието на Пирин, аромата на чистата природа, свежестта на водата. За миг се пренесете под сенките на върховете!

Преди повече от 10 години успяхме да затворим цикъла на производство – доим млякото от нашите животни и правим сирене в нашата малка мандра в гр. Разлог. По този начин ние сме винаги сигурни в произхода и качеството на продуктите, които предлагаме.

Свежо козе сирене от истинско мляко

Прясното сирене “Козле” отлежава едва 18 часа в саламура и се превръща деликатес, който е с по-нежен вкус и по-мека текстура. Запечено, върху домат или с плодово сладко – прясно козе сирене “Козле” ще остави приятен спомен на Вашите сетива.

Преди повече от 10 години успяхме да затворим цикъла на производство – доим млякото от нашите животни и правим сирене в нашата малка мандра в гр. Разлог. По този начин ние сме винаги сигурни в произхода и качеството на продуктите, които предлагаме.

Първата БИО суроватка в България

Суроватката е източник на значително количество естествени протеини, които могат да бъдат консумирани редовно и не са източник на допълнителни калории. Консумацията води до оттегляне на токсините, отделяне на ненужни течности и соли на тежки метали.

Също така суроватката има доказан благоприятен ефект върху черния дроб и бъбреците, както и работата на цялата храносмилателна система. Тя спомага за отслабване на ревматизма, нормализиране на налягането при хипертония и намаляването на риска от атеросклероза.

БИО кисело козе мляко, направено по традиционна българска рецепта

Нашето козе кисело мляко се прави с натурална българска закваска и носи характерния вкус на продуктите на “Козле”. От личен опит и от нашите клиенти знаем, че нашето кисело мляко се съчетава перфектно с мюсли и свежи плодове, а за запалените готвачи – като заливка, плънка или просто вкусна и полезна гарнитура. Можете да се насладите на БИО козе кисело мляко “Козле” в периода от месец май до месец октомври.

Преди повече от 10 години успяхме да затворим цикъла на производство – доим млякото от нашите животни и правим сирене в нашата малка мандра в гр. Разлог. По този начин ние сме винаги сигурни в произхода и качеството на продуктите, които предлагаме.

БИО Прясно Мляко

“Козле” произвежда БИО козе мляко, добито от автохтонните кози в нашата БИО ферма. Преди да достигне витрината в магазина, нашето козе мляко бива пастьоризирано до 72 градуса. Млякото се продава във вид, пригоден за директна консумация.

Преди повече от 10 години успяхме да затворим цикъла на производство – доим млякото от нашите животни и правим сирене в нашата малка мандра в гр. Разлог. По този начин ние сме винаги сигурни в произхода и качеството на продуктите, които предлагаме.

 

Пазари

  • Био магазин Земята - ул. „Цар Иван Асен II“ 21, 1124 ж.к. Яворов, София  

  • ХлеБар Шишман - 27, ул. „Цар Шишман“ Str, 1000 София  

  • Здрависимо - ул. „Марица“ 14, 2700 Благоевград Център, Благоевград  

  •   

  • Ла Боттега Монте - ул. „Ралевица“ 90, 1680 кв. Манастирски ливади, София  

  • Пирин Голф Хотел и СПА - 2760 Разлог  

  • Фурна Надежко - ул. „Бетховен Л. В.“ 12, 1111 Гео Милев, София  

  • Слънце и Луна 5-те - ул. „6-ти септември“ 39, 1000 София център, София  

  • От Манастира - ул. „Цар Иван Асен II“ 54, 1124 ж.к. Яворов, София  

  • Ресторант Космос - ул. „Лавеле“ 19, 1000 София център, София  

Локация

Галерия

Видео

Етикети: 🥛Мляко