fbpx

Био ферма „Моравско село“

Био ферма „Моравско село“

🌐Уеб сайт
Биоферма с ресторант и хотел
Био ресторант с ферма Моравско село, Bulgaria

Комплекс „Моравско село“ е създаден през 2007 г., когато био и еко все още не са били масово използвани думи, а да си произвеждаш храната сам се е смятало за доста самотно занимание.

Био хотелът е красив комплекс от четири къщи за гости, отделна механа, стопанство, градина и мини футболно игрище, разположени на фона на внушителна гледка към Пирин и Рила, която  изпълва сърцето със спокойствие.

Това райско кътче се намира в община Разлог (местността Предела, Бойков рид), на площ от 14 дка и 1100 метра надморска височина. Тук е създаден един от първите комплекси за гости с насоченост към биологичното производство, устойчивото земеделие и природосъобразния начин на живот. От тогава до днес създателите му не спират да го развиват, без да вредят на околното пространство.

Комплексът включва четири къщички, които  могат да настанят от 40 до 50 човека. Те предлагат стандартни и мини двойни стаи, обичайни апартаменти и апартаменти лукс. За по-големи групи също са предвидени варианти за настаняване. Мястото е много подходящо за сватби, семейни тържества, тиймбилдинг, обучение или зелено училище за децата.

Мястото притежава и собствена ферма, чиито постоянни обитатели са кончето Етна, две крави, кокошки, патици и коте. Те живеят необезпокоявани и в непосредствена близост до хората. Когато в Моравско село не е имало още къщи за гости, на територията му са простирали два големи обора. Единият вече го няма, но другият стои гордо изправен и не се предава. В част от него се помещават споменатите животни. Най- вече за децата общуването с тях е много интересно и полезно. Наблюдавайки ги, човек може да научи много неща за това какъв всъщност може да е светът на хората, ако в него има по-малко излишество, алчност и злоба.

Фермата зарежда стопанството със собствени яйца и мляко. Когато Етна е в настроение, дава да я яздят. В рибарника плуват пъстърви и шарани.  В парниците и на открито се отглеждат различни плодове и зеленчуци – домати, краставици, зелена салата, моркови, зеле, картофи, гулии, цвекло, ряпа, чери домати, подправки, ябълки, круши, ягоди, малини и още много други, които също зареждат ресторанта на комплекса. Всички те се отглеждат по природосъобразна методология, без пръскане с химикали и наторяване с изкуствени торове.

Био ресторантът на комплекса е съобразен с капацитета на къщите за гости и в него  може да опитате вкусни традиционни, домашни и здравословни рецепти, приготвени с биологично чисти продукти от фермата.

Комплексът разполага с интернет връзка на цялата си територия, но най-вероятно тя няма да ви потрябва, защото природата наоколо предразполага към четене, активен отдих, разговори с приятели и пълно откъсване от ежедневието. Наблизо са ски пистите на Кулиното – 3 км; Банско – 15 км, Семково, Добринище – 20 км,  както и многото топли минерални басейни в района.

Пазари

Локация

Галерия

Етикети: