fbpx

Био мандра Ръченица

Био мандра Ръченица

🌐Уеб сайт
Традиционни млечни продукти от козе и овче мляко
БИО мандра Ръченица и овцеферма, Враца, България

Био мандра Ръченица за традиционни млечни продукти от овче, козе и краве мляко.

В полите на природен парк “Врачански балкан” ,с. Костелево, на 3 км от гр. Враца изградихме собствена ферма за овце, кози и говеда-биологично сертифицирани животни и месни български породи, за да добием качествено сурово прясно мляко.

През март 2019 година пуснахме в експлоатация и собствена мандра, за да преработваме млякото на нашите животни. Избрахме да произвеждаме млечни продукти с традиционен вкус и качество от нашето детство.

В Био мандра “Ръченица” използваме само мляко, от нашите собствени животни, стари селски домашни рецепти и занаятчийския опит предаван по тези места.

Сертифицирахме производстото на млечни продукти с “БИО” като гаранция за качество и вкус.

Мисията ни е да произвеждаме традиционни млечните продукти, използвайки съвременни технологии, отговарящи на днешните високи хигиенни стандарти.

ИСТОРИЯ

Започнахме да се занимаваме с биологично животновъдство през 2012 година с купуване на 30 женски агнета. Днес отглеждаме над 500 овце, кози и говеда.

Животните пасат на дългосрочно наети биологично сертифицирани пасища, от които набавяме и храната им за зимния период. В нашата ферма отглеждаме селектирани породи овце, кози и крави за мляко.

От самото начало развиваме органично  животновъдство, хранейки животните със биологично сертифицирани храни.

Целта ни е да се гарантира здравето и благополучието на всички животни във фермата, а от там и съответното качество на млякото и на млечните продукти получени от него.

Био Мандра Ръченица

Естествена крачка в развитието ни е изграждането на Мандра за преработване на млякото от нашите животни.

С помощта на ПРСР и мярка 4.2. Построихме сградата, с три хладилни помещения. Купихме професионална техника за млекопреработване.

Започнахме да правим сирене и кисело мляко. Учихме се от местните майстори. Така с времето от 100 литра на ден сега преработваме до 500 литра.

Традиционното сирене  кашкавал и кисело мляко са ни любими защото притежават уникален вкус, автентичен и много приятен на мляко.

Производство и продажба на биологично чисти и естествени млека, сирена и кашкавали.

Идеята ни като производители на млечни продукти е, под етикета на мандра „Ръченица“ да откривате автентичен вкус, такъв какъвто предполага използването на чисто, натурално мляко и традиционни домашни рецепти. Нашата мандра не е бутикова, тя е по-скоро занаятчийска. В нея ще усетите аромата на топло прясно мляко, ще видите модерно оборудване и отдаден на идеята екип. Техниките, по които приготвяме сирена, кисели млека, масло, кашкавали и др. са традиционни, резултат от занаятчийски опит, предаван по тези места. Заедно с нашите майстори, всеки ден работим и се учим, за да постигнем това качество и вкус, с което свързваме домашно приготвените продукти.

Пазари

Локация

Галерия

Етикети: 🥛Мляко