ЗА НАС

Винарна „Опрев“ е семейна изба, където ще бъдете посрещнати с радост от нейните домакини.

Собственикът ѝ /г-н Опрев/ ще сподели с вас своите познания за виното и неизменно ще ви запали с откровеното си родолюбие и привързаност към българската земя и Добруджа.

Избата се намира в добруджанското село Добротица, на 36 км от гр. Силистра. Тя е спечелила репутация в региона със своите чисти сортови вина и запазено високо качество.

Екипът на избата споделя идеята, че качеството на виното започва от лозята. В него се отразяват уникалните характеристики на тероара, подбора на сортове и отношението към природата.

Грижата за лозята, гроздето, почвата, както и използването на добри земеделски практики в лозарството, са неизменна част от целия процес на производство.

ИЗБА

Тя е модерна производствена структура, с напълно затворен цикъл на производство – от гроздето до бутилката вино.

Винарска изба „Опрев“ е създадена през 2006 г. и е естествен завършек на една от дейностите, с които се занимава нейният собственик – Тодор Опрев – лозарство.

Стратегията на фирмата е собствените лозя да осигуряват необходимото грозде за преработка, за да се гарантира качеството и екологичността от суровината до готовата продукция.

Друг акцент в стратегията на фирмата е контролът върху производствените техники, както и контролът по време на производствения процес. Оборудвана е с лаборатория, която отговаря за качеството на процесите и високия стандарт на вината. Разполага с линии за бутилиране на стъклени бутилки и пълначна машина за Bag in Box.