fbpx

TOP’S HONEY

TOP’S HONEY

🌐Уеб сайт
Природата в твоя дом
Алваново, Bulgaria

 Мед 

Top‘s Honey е най-голямото пчелно стопанство в България. Нашата дейност обхваща всички процеси – ОТ ПЧЕЛНИЯ КОШЕР ДО БУРКАНЧЕТО МЕД. МЕДЪТ Е ЛЮБОВ, ТЕЧАЩА В НАШИТЕ ВЕНИ.

Зад бранда ни стои цялата фамилия Топалови, потомствени пчелари от 1937 г., а съвременната пчеларска ферма създадохме през 2009 година в Търговище.

Любовта към пчелите е нещо, което при нас се предава по наследство. През тези години до днес създадохме модерно стопанство, което развиваме с опит и нов различен поглед към традициите в пчеларството.

Инициаторът на дейността ни е Мариян Топалов, който е пчелар от 40 години и научил майсторството в занаята от своя баща. В професионалния си опит 10 години е бил главен пчелар в държавно пчеларско предприятие, след което продължава отглеждането на пчелни семейства в собствено стопанство. В началото те наброяват едва 70, а броят им днес е близо 10000 кошера, разположени в екологично чисти райони и горски местности.

През годините пчелините ни се разрастваха в търсене на най-чистите горски кътчета в България. 60 от пчелините ни са разположени в Предбалкана (северната хълмиста и нископланинска ивица на Стара Планина и междинно звено между Дунавската равнина на север и същинската високопланинска част на Старопланинската зона).

Изобилието на горска липа, рожков, акация, лавандулови полета, горски цветя и цялото биоразнообразие на местността правят нашия мед „Букет“ метафоричен прозорец на природата, която идва във Вашия дом, отваряйки буркан от продуктите ни.

Добитият мед реализираме на пазара под бранда Top‘s Honey в изцяло затворен цикъл на производство. Произвеждаме продукти като чист горски мед букет, горски мед с пита, крема мед, мед с джинджифил и куркума, мед с чили, мед с трюфел, хранителни добавки с прополис, пчелно млечице и прашец и тинктури.

В нашата философия сме убедени, че когато медът се произвежда в хармония с природата, действа благоприятно на всички сетива. В дейността си преследваме една цел – да произвеждаме пчелен мед при най-естествени условия, което поставя най-висок стандарт за качество.

Пазари

Локация

Галерия

Видео

Етикети: 🍯Мед