fbpx

Онлайн семинар: „Иновации и маркетинг в пчеларството”

октомври 23, 2023

Национална кампания Be Organic! Ви кани да вземете участие в уебинара „Иновации и маркетинг в пчеларството”. Събитието ще се проведе на 30 октомври 2023 г. (понеделник) от 11 до 12.30 часа.

Всеки желаещ да се включи, ще се запознае с последните иновации в сферата на високите технологии и как те могат да бъдат приложени в пчеларството. Опитни експерти ще предоставят съвети за изграждане на собствена маркетинг и бранд стратегия.

Основен лектор на събитието ще бъде Сергей Петров. Той е основател на компанията Бии Смарт Текнолоджис АД, която стой зад платформата Истински мед и проекта Осинови кошер. Сергей е отдал живота си на опазване на природата и създаването на устойчиви технологии.

Гост лектори ще бъдат Богомила и Емил Пътови от град Тръстеник, обл. Плевен. Заедно с техните деца, те отглеждат 150 кошера в двора на семейната си къща. Ще ни разкажат как се справят с всекидневните предизвикателства и ще дадат ценни съвети за отглеждането на пчели.

На уебинара ще бъдат представени и резултати от проекта HIVEOPOLIS, реализиран от консорциум от шест водещи европейски университета и компанията Pollenity, в рамките на които бяха разработени радикални иновации в сферата на пчеларството свързани с контрол върху ориентационните полети на пчелите чрез робот пчела, скенер за пило и опаразитяване и дори автоматично изваждане на мед от кошера.

Бии Смарт Текнолоджис АД е създадена през 2015 г. и развива технологичния бранд Pollenity. Компанията е насочена към подпомагането на българските пчелари да реализират продукцията си на честна цена и на консуматорите на мед да се сдобият със 100% чист истински мед с гарантирани качество и произход.

Събитието се организира по проектa CAP Green Zone: Be Organic!, реализиран от АБ Комюникейшънс ЕООД с финансовата подкрепа на Европейския съюз.

Регистрация: https://bit.ly/45IozXb
Линк към уебинара: https://bit.ly/46EEB5r

Уебинарът ще се предава на живо във фейсбук страниците на Capgreenzone.bg и Agrozona.bg

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери се в произхода на над 75 000 хранителни продукти.

Свързани публикации

ОСП: Устойчивостта е основна цел на стопаните през новия програмен период

ОСП: Устойчивостта е основна цел на стопаните през новия програмен период

ЕК публикува доклад относно приложението на ОСП през 2023-2027 г. Европейската комисия публикува доклад относно приложението на Общата селскостопанска политика (ОСП) за периода 2023-2027 г. В документа се потвърждава важната роля на стратегическите планове по ОСП за...

Броени дни до края на кампанията на МЗХ „Призвание: БиоЛогичен!“

Броени дни до края на кампанията на МЗХ „Призвание: БиоЛогичен!“

Инициативата за популяризиране на биопроизводството обхвана 56 населени места До 5 декември продължава информационната кампания под мотото „Призвание: БиоЛогичен!“, напомнят от Министерство на земеделието и храните (МЗХ). Кампанията стартира на 7 ноември 2023 г...

АГРОПОЛИТИКИ: Био-то е кауза, био-то е здраве, био-то е политика

АГРОПОЛИТИКИ: Био-то е кауза, био-то е здраве, био-то е политика

Защо био? Био-то е кауза, био-то е здраве, био-то е политика. Информационна кампания за популяризирането му с цел привличане на нови биопроизводители провежда МЗХ. Какви са амбициите на аграрното ведомство и можем ли да обърнем негативните тенденции за спад в броя на...