fbpx

Онлайн семинар: „Иновации и маркетинг в пчеларството”

октомври 23, 2023

Национална кампания Be Organic! Ви кани да вземете участие в уебинара „Иновации и маркетинг в пчеларството”. Събитието ще се проведе на 30 октомври 2023 г. (понеделник) от 11 до 12.30 часа.

Всеки желаещ да се включи, ще се запознае с последните иновации в сферата на високите технологии и как те могат да бъдат приложени в пчеларството. Опитни експерти ще предоставят съвети за изграждане на собствена маркетинг и бранд стратегия.

Основен лектор на събитието ще бъде Сергей Петров. Той е основател на компанията Бии Смарт Текнолоджис АД, която стой зад платформата Истински мед и проекта Осинови кошер. Сергей е отдал живота си на опазване на природата и създаването на устойчиви технологии.

Гост лектори ще бъдат Богомила и Емил Пътови от град Тръстеник, обл. Плевен. Заедно с техните деца, те отглеждат 150 кошера в двора на семейната си къща. Ще ни разкажат как се справят с всекидневните предизвикателства и ще дадат ценни съвети за отглеждането на пчели.

На уебинара ще бъдат представени и резултати от проекта HIVEOPOLIS, реализиран от консорциум от шест водещи европейски университета и компанията Pollenity, в рамките на които бяха разработени радикални иновации в сферата на пчеларството свързани с контрол върху ориентационните полети на пчелите чрез робот пчела, скенер за пило и опаразитяване и дори автоматично изваждане на мед от кошера.

Бии Смарт Текнолоджис АД е създадена през 2015 г. и развива технологичния бранд Pollenity. Компанията е насочена към подпомагането на българските пчелари да реализират продукцията си на честна цена и на консуматорите на мед да се сдобият със 100% чист истински мед с гарантирани качество и произход.

Събитието се организира по проектa CAP Green Zone: Be Organic!, реализиран от АБ Комюникейшънс ЕООД с финансовата подкрепа на Европейския съюз.

Регистрация: https://bit.ly/45IozXb
Линк към уебинара: https://bit.ly/46EEB5r

Уебинарът ще се предава на живо във фейсбук страниците на Capgreenzone.bg и Agrozona.bg

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери се в произхода на над 75 000 хранителни продукти.

Свързани публикации

Управлението на кризи – акцент в предстоящото заседание на Съвета на ЕС по земеделие и рибарство

Управлението на кризи – акцент в предстоящото заседание на Съвета на ЕС по земеделие и рибарство

Правителството одобри позицията за предстоящото заседание на Съвета на Европейския съюз по земеделие и рибарство, което ще се проведе на 27 май 2024 г. в гр. Брюксел, Кралство Белгия. Белгийското председателство и Европейската комисия ще представят на Съвета...

Януш Войчеховски: Необходимо е изравняване на плащанията за страните в ЕС

Януш Войчеховски: Необходимо е изравняване на плащанията за страните в ЕС

Поради намаляване на хората, занимаващи се със земеделие, през следващия период, след 2028 г., да се въведат социални плащания за смесените ферми с растениевъдство  и животновъдство, предложи европейският комисар по въпросите на земеделието “Европейският съюз преодоля...

ЕС разхлабва правилата за земеделски субсидии в опит да облекчи натиска върху фермерите

ЕС разхлабва правилата за земеделски субсидии в опит да облекчи натиска върху фермерите

Одобрени са нови правила за Общата селскостопанска политика Миналата седмица държавите членки на ЕС одобриха нови правила за Общата селскостопанска политика на блока, които позволяват на фермерите да кандидатстват за субсидии, макар и при спазване на строги екологични...