fbpx

Птицеферма от село Каменово ще се модернизира с европроект

февруари 3, 2024

През месец ноември миналата година бе подписан договор за изпълнение на проект „Модернизация и енергийна ефективност на Каменовско пиле ЕООД”. Той е с финансиране от Програмата за развитие на селските райони 2014-2020 г. чрез подмярка 4.1 „Инвестиции в земеделски стопанства” на МИГ Завет – Кубрат, съобщи ОИЦ-Разград.

Общата стойност на проекта е в размер на 195 536.30 лева, от които 97 768.15 лева са безвъзмездна финансова помощ за предприятието.

Дейността на дружеството е в областта на животновъдството. Фирмата отглежда бройлери за един от най-големите преработватели в страната – „Пилко” ЕООД в гр. Разград.

Целта на настоящия проект е подобряване на енергийната ефективност и технологична модернизация на фермата.

ТоварачДейностите предвиждат изграждане на фотоволтаична централа за собствени нужди на стопанството и закупуване на телескопичен товарач за товаро-разтоварна дейност.

С фотоволтаичната централа се очаква да се понижат разходите за електрическа енергия, а с телескопичния товарач ще се намали значително ръчният труд свързан с товаро -разтоварната дейност. Ще се подобри ефективността на почистването, както и на разходите за материали и горива.

Очаква се всички дейности да завършат до края на юни 2025-та година.

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери се в произхода на над 75 000 хранителни продукти.

Свързани публикации

Хърватска био ферма среща традицията с иновациите

Хърватска био ферма среща традицията с иновациите

Поддържането на здравето на почвата е приоритет в управлението на тази органична ферма, която отглежда широк спектър от култури, продава стоката си директно на потребителите, преработва продуктите си и дори захранва собствения си ресторант „Zrno eko imanje“ е ферма в...

Зам.-министър Георгиева участва в среща на ръководителите на Стратегическите планове на ОСП на държавите членки в ЕС

Зам.-министър Георгиева участва в среща на ръководителите на Стратегическите планове на ОСП на държавите членки в ЕС

Заместник-министърът на земеделието и храните Таня Георгиева участва в двудневна работна среща на ръководителите на Стратегическите планове на Общата селскостопанска политика (ОСП) на държавите членки в ЕС в гр. Намюр, Белгия. По време на събитието, организирано от...