fbpx

Здравето на почвите – акцент в дневния ред на земеделските министри на 18 септември

септември 12, 2023

Очертаването на бъдещето на селските райони на ЕС също ще е тема на заседанието на Съвета по селско стопанство и рибарство

Директивата относно здравето на почвите ще е акцент в дневния ред на заседанието на Съвета по селско стопанство и рибарство, което ще се проведе на 18 септември 2023 г., информират за Агрозона източници от Брюксел.

Въз основа на предоставената от Комисията информация министрите на земеделието на ЕС ще проведат дебат по време на открито заседание за селскостопанските аспекти на Директивата относно здравето на почвите.

В дневния ред на заседанието е включена и Директивата относно мониторинга на почвите и устойчивостта.

По време на срещата на министрите на земеделието на ЕС ще се дискутират и въпроси, свързани с търговията въпроси на селското стопанство.

Предвижда се да бъде обсъдена и дългосрочната визия за селските райони на ЕС: очертаване на бъдещето на селските райони на ЕС.

Министрите на земеделието ще обменят мнения и относно годишните консултации между ЕС и Обединеното кралство, свързани с възможностите за риболов за 2024 г., както и относно годишните консултации между ЕС и Норвегия и крайбрежните държави за следващата година.

Испанското председателство пък ще представи на министрите актуална информация за резултатите от прегледа във връзка със срещата на върха на ООН по въпросите на продоволствените системи, която се проведе в Рим, Италия на 24 – 26 юли 2023 г., съобщават още от Брюксел.

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери се в произхода на над 75 000 хранителни продукти.

Свързани публикации

ОСП: Устойчивостта е основна цел на стопаните през новия програмен период

ОСП: Устойчивостта е основна цел на стопаните през новия програмен период

ЕК публикува доклад относно приложението на ОСП през 2023-2027 г. Европейската комисия публикува доклад относно приложението на Общата селскостопанска политика (ОСП) за периода 2023-2027 г. В документа се потвърждава важната роля на стратегическите планове по ОСП за...

Броени дни до края на кампанията на МЗХ „Призвание: БиоЛогичен!“

Броени дни до края на кампанията на МЗХ „Призвание: БиоЛогичен!“

Инициативата за популяризиране на биопроизводството обхвана 56 населени места До 5 декември продължава информационната кампания под мотото „Призвание: БиоЛогичен!“, напомнят от Министерство на земеделието и храните (МЗХ). Кампанията стартира на 7 ноември 2023 г...

АГРОПОЛИТИКИ: Био-то е кауза, био-то е здраве, био-то е политика

АГРОПОЛИТИКИ: Био-то е кауза, био-то е здраве, био-то е политика

Защо био? Био-то е кауза, био-то е здраве, био-то е политика. Информационна кампания за популяризирането му с цел привличане на нови биопроизводители провежда МЗХ. Какви са амбициите на аграрното ведомство и можем ли да обърнем негативните тенденции за спад в броя на...