fbpx

Здравето на почвите – акцент в дневния ред на земеделските министри на 18 септември

септември 12, 2023

Очертаването на бъдещето на селските райони на ЕС също ще е тема на заседанието на Съвета по селско стопанство и рибарство

Директивата относно здравето на почвите ще е акцент в дневния ред на заседанието на Съвета по селско стопанство и рибарство, което ще се проведе на 18 септември 2023 г., информират за Агрозона източници от Брюксел.

Въз основа на предоставената от Комисията информация министрите на земеделието на ЕС ще проведат дебат по време на открито заседание за селскостопанските аспекти на Директивата относно здравето на почвите.

В дневния ред на заседанието е включена и Директивата относно мониторинга на почвите и устойчивостта.

По време на срещата на министрите на земеделието на ЕС ще се дискутират и въпроси, свързани с търговията въпроси на селското стопанство.

Предвижда се да бъде обсъдена и дългосрочната визия за селските райони на ЕС: очертаване на бъдещето на селските райони на ЕС.

Министрите на земеделието ще обменят мнения и относно годишните консултации между ЕС и Обединеното кралство, свързани с възможностите за риболов за 2024 г., както и относно годишните консултации между ЕС и Норвегия и крайбрежните държави за следващата година.

Испанското председателство пък ще представи на министрите актуална информация за резултатите от прегледа във връзка със срещата на върха на ООН по въпросите на продоволствените системи, която се проведе в Рим, Италия на 24 – 26 юли 2023 г., съобщават още от Брюксел.

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери се в произхода на над 75 000 хранителни продукти.

Свързани публикации

Управлението на кризи – акцент в предстоящото заседание на Съвета на ЕС по земеделие и рибарство

Управлението на кризи – акцент в предстоящото заседание на Съвета на ЕС по земеделие и рибарство

Правителството одобри позицията за предстоящото заседание на Съвета на Европейския съюз по земеделие и рибарство, което ще се проведе на 27 май 2024 г. в гр. Брюксел, Кралство Белгия. Белгийското председателство и Европейската комисия ще представят на Съвета...

Януш Войчеховски: Необходимо е изравняване на плащанията за страните в ЕС

Януш Войчеховски: Необходимо е изравняване на плащанията за страните в ЕС

Поради намаляване на хората, занимаващи се със земеделие, през следващия период, след 2028 г., да се въведат социални плащания за смесените ферми с растениевъдство  и животновъдство, предложи европейският комисар по въпросите на земеделието “Европейският съюз преодоля...

ЕС разхлабва правилата за земеделски субсидии в опит да облекчи натиска върху фермерите

ЕС разхлабва правилата за земеделски субсидии в опит да облекчи натиска върху фермерите

Одобрени са нови правила за Общата селскостопанска политика Миналата седмица държавите членки на ЕС одобриха нови правила за Общата селскостопанска политика на блока, които позволяват на фермерите да кандидатстват за субсидии, макар и при спазване на строги екологични...