fbpx

Коледно послание: Войчеховски благодари на фермерите за пълните трапези на европейците

декември 25, 2021

Еврокомисарят по земеделие Януш Войчеховски направи специално обръщение към земеделските производители от Европейския съюз, с което да им благодари за усърдната работа през настоящата година, като им обеща пълно съдействие за подобряване състоянето на сектора и през следващата година.

Ето какво точно написа еврокомисарят:

Тази Коледа семействата в цяла Европа ще седнат на трапезата, за да се насладят на храната и напитките, за които сте вие сте работили усилено през цялата година.

В същия момент знам, че въпреки празника, много от вас ще излязат от домовете си, за да се погрижат за земята си, да проверят реколтата си и да се грижат за животните си, преди да се върнат в топлите и уютни домове, за да празнуват със семействата си.

Като общество често не успяваме да оценим истинската стойност на тази работа, на усилията и жертвите, необходими за производството на нашата храна и напитки. Затова бих искал да използвам възможността да ви призная и искрено да ви благодаря за работата ви през тази и без това трудна и необичайна година.

През следващата година се надявам да работя с вас, за да гарантирам, че можете да продължите да издържате семействата си и да произвеждате храна за обществото, в хармония с вашата земя и местна среда, в продължение на много години напред. Мога да ви уверя в моята пълна отдаденост на тази задача и работата, необходима за нейното изпълнение.

Междувременно желая на вас и семействата ви щастлива и здрава Коледа и успешен старт на новата година.

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери се в произхода на над 75 000 хранителни продукти.

Свързани публикации

МЗХ публикува за обществено обсъждане изменение в интервенциите „Биологично растениевъдство“ и Биологично пчеларство“

МЗХ публикува за обществено обсъждане изменение в интервенциите „Биологично растениевъдство“ и Биологично пчеларство“

Министерство на земеделието и храните публикува за обществено обсъждане проект на Наредба за изменение и допълнение на Наредба № 9 от 2023 г. за условията и реда за прилагане на интервенциите „Биологично растениевъдство“ и Биологично пчеларство“, включени в...

Комисията по земеделие прие на първо четене промени по кампанията за директни плащания 2024 г.

Комисията по земеделие прие на първо четене промени по кампанията за директни плащания 2024 г.

Удължава се прилагането на мярката за акциза до 2026 г. Комисията по земеделието, храните и горите прие на първо четене Законопроект за изменение и допълнение на Закона за подпомагане на земеделските производители (ЗПЗП), внесен от Десислава Танева (ГЕРБ-СДС) и група...

Променят дефиницията за “активен фермер” за Кампания 2024

Променят дефиницията за “активен фермер” за Кампания 2024

264 земеделски стопани няма да получат плащания по Кампания 2023, заради казуса “активен фермер” Това, което договорихме с ЕК по отношение на дефиницията за” активен фермер”, са промените, свързани с начина, по който се изчислява процентното съотношение между...