fbpx

Коледно послание: Войчеховски благодари на фермерите за пълните трапези на европейците

декември 25, 2021

Еврокомисарят по земеделие Януш Войчеховски направи специално обръщение към земеделските производители от Европейския съюз, с което да им благодари за усърдната работа през настоящата година, като им обеща пълно съдействие за подобряване състоянето на сектора и през следващата година.

Ето какво точно написа еврокомисарят:

Тази Коледа семействата в цяла Европа ще седнат на трапезата, за да се насладят на храната и напитките, за които сте вие сте работили усилено през цялата година.

В същия момент знам, че въпреки празника, много от вас ще излязат от домовете си, за да се погрижат за земята си, да проверят реколтата си и да се грижат за животните си, преди да се върнат в топлите и уютни домове, за да празнуват със семействата си.

Като общество често не успяваме да оценим истинската стойност на тази работа, на усилията и жертвите, необходими за производството на нашата храна и напитки. Затова бих искал да използвам възможността да ви призная и искрено да ви благодаря за работата ви през тази и без това трудна и необичайна година.

През следващата година се надявам да работя с вас, за да гарантирам, че можете да продължите да издържате семействата си и да произвеждате храна за обществото, в хармония с вашата земя и местна среда, в продължение на много години напред. Мога да ви уверя в моята пълна отдаденост на тази задача и работата, необходима за нейното изпълнение.

Междувременно желая на вас и семействата ви щастлива и здрава Коледа и успешен старт на новата година.

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери се в произхода на над 75 000 хранителни продукти.

Свързани публикации

ОСП: Устойчивостта е основна цел на стопаните през новия програмен период

ОСП: Устойчивостта е основна цел на стопаните през новия програмен период

ЕК публикува доклад относно приложението на ОСП през 2023-2027 г. Европейската комисия публикува доклад относно приложението на Общата селскостопанска политика (ОСП) за периода 2023-2027 г. В документа се потвърждава важната роля на стратегическите планове по ОСП за...

Броени дни до края на кампанията на МЗХ „Призвание: БиоЛогичен!“

Броени дни до края на кампанията на МЗХ „Призвание: БиоЛогичен!“

Инициативата за популяризиране на биопроизводството обхвана 56 населени места До 5 декември продължава информационната кампания под мотото „Призвание: БиоЛогичен!“, напомнят от Министерство на земеделието и храните (МЗХ). Кампанията стартира на 7 ноември 2023 г...

АГРОПОЛИТИКИ: Био-то е кауза, био-то е здраве, био-то е политика

АГРОПОЛИТИКИ: Био-то е кауза, био-то е здраве, био-то е политика

Защо био? Био-то е кауза, био-то е здраве, био-то е политика. Информационна кампания за популяризирането му с цел привличане на нови биопроизводители провежда МЗХ. Какви са амбициите на аграрното ведомство и можем ли да обърнем негативните тенденции за спад в броя на...