fbpx

Био ферма Розино

Био ферма Розино

🌐Уеб сайт
Био ферма “Розино”
Rozino organic farm/ Био ферма "Розино"

Био ферма “Розино” e създадена през 2012 година. Общата й площ е 1800 декара.
Намира в се в Розовата долина, в с. Розино, Карловско, в подножието на Стара Планина, на територията на Биосферен парк „Централен Балкан“.

Био ферма “Розино” е биосертифицирана от немски контролен сертифициращ орган “CERES” (BG-BIO-04).

Първоначално земята се намира в тежко екологично състояние, а съществуващите стопански постройки – в окаяно състояние. Голямата любов на стопаните към природата и животните, ги амбицира да създадат място, изцяло отговарящо на общоприетите норми и стандарти за екология и хуманно отношение към отглежданите животни. По време на цялото строителство и реконструкция са използвани само рециклирани материали.

Във фермата се отглеждат свободно пасищно близо 70 крави, порода Джерсей (специфичното за тази порода крави е, че млякото им е с най-висока масленост и е с високо протеиново съдържание: средно 6% мазнина, над 3.5% протеин) и над 60 биволи – Българска Мурра.
При направа на млечни продукти (кисели и пресни млека, кашкавали, сирена, йогурти за пиене, моцарела, бурата и страчатела) и сладолед под марка Gelato & Latte, се използват пълномаслени млека, които не минават нито стерилизация, нито хомогенизация, нито стабилизация. Продуктите запазват своите натурални свойства и са лесно смилаеми за човешкия организъм, като имат съвсем различно въздействие, за разлика от масовите индустриално произведени млечни продукти. Повечето хора с непоносимост към лактоза и казеин, след консумация на нашите продукти, произведени от пълномаслено мляко от крави Джерсей и биволско мляко, нямат странични “обичайни” алергични реакции. И двата вида мляко се водят А2-мляко (такъв тип са майчино и козето мляко).

Политиката на био ферма “Розино” е при пакетиране да се използват само стъклени бутилки и буркани, компостируеми купички за млечни продукти и джелато. Избягва се използването на еднократни пластмасови бутилки и опаковки. Освен това органичните отпадъци се събират и се прави компост от тях в мобилни компостери, намиращи се в на територията на фермата.

Повече информация за био ферма “Розино” може да намерите на http://www.rozino.farm

За джелато Gelato&Latte: http://www.gelatoandlatte.com

Пазари

  • Gelato&latte - Rozino - 4340 Розино, България  

  • Gelatto&Latte - San Stefano Plaza - San Stefano St д.22, 1504 Sofia Center, Sofia  

  • Лифт Сопот - Lift Sopot 4330 Sopot, Bulgaria  

  • Gelato & Latte - Este - ул. „Самоков“ 28 B, 1113 ж.к. Изток, София  

Локация

Галерия

Видео

Етикети: 🥛Мляко