fbpx

Биоферма ЕООД – Червени калифорнийски червеи

Биоферма ЕООД – Червени калифорнийски червеи

🌐Уеб сайт
Най-голямата на Балканите биоферма за червени калифорнийски червеи
Сусам, България

За нас калифорнийските червеи са едно чудо.

Това, което ни привлече преди 15 години да започнем да се занимаваме с отглеждане на червени калифорнийски червеи бяха няколко неща.

На първо място бе това, че продуктът, който се получава вследствие на тяхната дейност, а именно Биотор ( Биохумус) се използва в биологичното земеделие. Преди 15 години ние повярвахме, че биологичното земеделие тепърва ще се развива и че това е една свободна пазарна ниша и не се излъгахме. През последните няколко години благодарение и на субсидиите, които се получават от биологичните производители биологичното земеделие се развива с изключително високи темпове. Повишеният брой биологични ферми увеличи и търсенето на органични торове, а Биотора от червени калифорнийски червеи е един от най-добрите торове за биологичното земеделие.
Втората причина, поради която започнахме да отглеждаме калифорнийски червеи е тяхната голяма плодовитост. За една година при добро гледане можем да увеличим само от възпроизводство 8 пъти фермата си. Така ние преди 15 години започнахме с 4 кв.м червени калифорнийски червеи и само за няколко години увеличихме фермата ни над 1000 пъти.

Друга не маловажна причина ,заради която започнахме да развиваме бизнесът с калифорнийски червеи е това, че тази дейност спомага за опазване на околната среда.
На практика при отглеждането на калифорнийски червеи се получава преработка на един отпадък от животновъдните ферми, който при неправилна употреба или съхранение е един голям замърсител на почвите , водите и атмосферата. Така чрез калифорнийските червеи един замърсител се превръща в един много полезен за биологичното и конвенционалното земеделие тор. Оборският тор е един сериозен проблем при говедовъдните ферми , а много лесно чрез калифорнийските червеи този проблем може да се превърне в нещо, което да ни носи допълнителни доходи, а именно Биотор ( Биохумус).

Привлече ни също така и това, че калифорнийските червеи не заболяват от никакви болести. Самите те при преработката на органичните отпадъци ги „ дезинфекцират” от болести. Дори ако има ешерихия коли в торта, след преработката му от калифорнийските червеи тя изчезва.

Консултирахме и продължаваме да консултираме много новостартиращи фермери как успешно да отглеждат калифорнийски червеи.
Когато продаваме червеи ние даваме не само стока, а поемаме ангажимент да консултираме фермера безплатно дори след 10 години относно гледането им. Ако възникне проблем, за който не можем да го консултираме по телефона, ходим на място на фермата му и разрешаваме проблема.

Пазари

Няма добавени пазари

Локация

Галерия

Етикети: