fbpx

Биологична овцеферма в гр. Долни Дъбник

Биологична овцеферма в гр. Долни Дъбник

🌐Уеб сайт
5870 Dolni Dabnik, Bulgaria

„КАМЕЛИЯ – ВАСИЛ ГЕТОВ 1“ ЕООД е собственик на овцеферма в землището на гр. Долни Дъбник, която е с капацитет 3536 бр. овце. Отглеждат се животни с млечно направление, порода Асаф.

Биологичната овцеферма в гр. Долни Дъбник е проектирана в съответствие с най-съвременните изисквания за биологично отглеждане на млечни овце. Овцефермата се състои от две сгради за отглеждане на животните и една с доилен център, селекционно и зона агнета.

Сградите са с ветрозащитни щори, които са отлично решение за оптимизиране на микроклимата в обора, за да се повиши здравето на животните и тяхната продуктивност. Животните получават свеж и чист въздух за да постигнат своя производствен потенциал.

Създадената отлична среда за отглеждане на животните и лесно управление на ежедневните процеси води до високи резултати като повишена раждаемост, намалена смъртност и много висок млеконадой.

Към момента в овцефермата се отглеждат 1941 животни. За около половин година и при добри климатични условия животните се извеждат на паша. В останалите месеци животните се хранят предимно със зърно, суха люцерна и сено.

Храненето на животните е основна предпоставка за постигане на оптимална ефективност във фермата. Правилното хранене води до повишаване производителността на животните- в конкретния случай: до увеличаване на млеконадоя при овце с млечно направление. Оптимизирането на технологията на хранене подобрява също така репродуктивността и здравето на цялото стадо.

Пазари

Няма добавени пазари

Локация

Галерия

Видео

Етикети: