fbpx

Пчеларска ферма Странджа

Пчеларска ферма Странджа

🌐Уеб сайт
От любовта под крилете ни...
Индже войвода, Bulgaria

 Мед 

Нашето семейство е голямо, имаме четирима наследника, които вярваме, че ще научим да ценят труда и ще попият любовта към природата. Ние знаем, че чистата и истинска храна е от изключителна важност в растежа на децата, както и за здравето на човека, затова създаваме и предлагаме продукти по стари рецепти за да са вкусни, създадени чрез нови технологии за да са максимално полезни. Всичко, което обичаме и е създадено с любов е на трапезата ни и е споделено с Вас, нашите приятели и клиенти.

За да сме сигурни във високото качество на продукта, затворихме производствения цикъл. От избора на място на пчелина до затварянето на капачката на продукта, всичко е под нашия контрол.

За да бъдем сигурни в качеството на нашите продукти сме затворили процеса на производство.

Първата важна стъпка e избора на място за пчелин. Избираме чисти райони далеч от полско земеделие, в близост до свеж източник на вода.

Отглеждаме пчелните семейства по биологичен метод, с грижа и любов.

Добиването на меда и пчелните продукти се случва по щадящ начин за пчелите. За ваденето на меда от питите използваме автоматична разпечатваща линия и автоматични центрофуги за екстракция на меда без досег до човешка ръка.

Проби от всяка отделна партида биват изследвани в собствената ни лаборатория за следене на качеството на продуктите. Всички първични изследвания за качество и зрялост на меда, се случват както в началото, така и осъществяваме последващ контрол.

Контролно веднъж годишно изпращаме комбинирана проба в немска лаборатория за извършване на по обстойни анализи.

Следвайки желанието си да предложим наистина високо качествени продукти, ние инвестирахме в цех за разфасоване на мед, оборудван по най-модерен начин, за да работим щадящо меда, без да разваляме неговите качества.

Декристализацията се извършва с топъл въздух до 40 градуса Целзий.

Нежно се извлича на самотек в хомогенизиращ съд, а от там към машината за автоматично пълнене на буркани, която работи с разфасовки от 50гр до 5 кг.Следва автоматично затваряне на капачката, за да може целия процес да е без досег до човешка ръка.

Използваме единствено стъклени буркани за нашите продукти, при нас пластмасовите изделия са табу. Грижим се продуктите да бъдат съхранявани и транспортирани правилно, за да достигнат до трапезата Ви с онзи неповторим и чист вкус, какъвто природата го е създала.

Разпространяваме продуктите си лично, и винаги можете да ни откриете и да ни посетите за да се уверите в начина ни на работа.

Избрахме да живеем и да работим тук и осъзнаваме, колко важно е да се грижим за природата. Грижим се за около 7 000 дка земеделски земи и пасища. Сред тях 50 дка зеленчукови градини, 30 дка трайни насаждения и овощни градини.

Отглеждаме коне, понита, магарета, телета и дребни животни като кокошки, пуйки, зайци, гъски, пъдпъдъци и т.н.

За нас качествената храна е наистина важна и затова се стараем да произведем точно такава.

Пазари

Локация

Галерия

Етикети: 🍯Мед