fbpx

Онлайн семинар: Селският туризъм като добавена стойност в земеделието

май 16, 2022

Онлайн излъчването на лекцията ще започне тук от 10.00 ч. на 26.05.2022
Линк за участие в дискусията (само за регистрирани):  https://meet.google.com/aze-srdi-udb
Линк за регистрация:  https://forms.gle/yvhtoF5SWD6doH9Y7 
Виж програмата ТУК

„Селският туризъм като добавена стойност в земеделието“ ще бъде темата на четвъртият онлайн агросеминар от кампанията CAP Green Zone, посветен на новата Обща селскостопанска политика. Домакин на събитието е Аграрен университет – Пловдив, а гост-лектор ще бъде инж. Гергана Кабаиванова, управител на Фондация Localfood.bg (Пендара). Модератор на семинара ще бъде доцент д-р Красимир Александров, ръководител на Катедра „Туризъм“ в АУ Пловдив.

Агросеминарът ще се проведе изцяло онлайн от 10.00 ч. на 26.05.2022. В рамките на събитието инж. Кабаиванова ще изнесе презентация, която ще постави фокус на възможностите, които селският туризъм дава за развитие на селските райони и ще постави на дискусия теми като:

– Скъсяване на веригите за доставки;
– местни и фермерски пазари;
– справедлива цена на труда без посредници;
– директни продажби на местни ресторанти и магазини;
– алтернативен селски и агро туризъм;
– бум на селския туризъм след COVID-19;
– храната като мотив за туризъм.

Планирали сме и Q&A сесия, на която ви каним да се включите активно с въпроси към нашия лектор или да споделите своите коментари по обсъжданите теми.

След лекцията в рамките на онлайн предаването ще се излъчи документалният филм, реализиран в рамките на проекта CAP Green Zone – “Сноп надежда: Модерните фермери на България”. Всеки от зрителите ще може да зададе своите въпроси на създателите на филма.

Събитието ще се предава онлайн на живо в сайта на capgreenzone.bg, във Facebook и Youtube каналите на кампанията CAP Green Zone. Очаквайте линк на стрийминга тук малко преди старта на събитието. Регистрирайте се за участие в семинара и ще ви изпратим връзка за живото предаване на вашия e-mail.

 

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери се в произхода на над 75 000 хранителни продукти.

Свързани публикации

ЕК предлага мерки за намаляване на административната тежест за земеделските стопани

ЕК предлага мерки за намаляване на административната тежест за земеделските стопани

Европейската комисия изпрати на Белгийското председателство на Съвета на ЕС документ, в който се очертават първите възможни действия за намаляване на административната тежест върху земеделските стопани. В документа, който ще бъде обсъден с държавите членки на...

България настоява за по-лесна процедура по промяна на Стратегическия план

България настоява за по-лесна процедура по промяна на Стратегическия план

На Съвета на земеделските министри страната ни ще предложи клауза за реципрочност в споразуменията за свободна търговия с трети страни Позицията на Република България за предстоящото заседание на Съвета на Европейския съюз по земеделие и рибарство, което ще се проведе...

Заместник-министър Таня Георгиева: Биоземеделието е приоритет за България и за целия ЕС

Заместник-министър Таня Георгиева: Биоземеделието е приоритет за България и за целия ЕС

Наградата Лауреат Биофактор бе връчена на Дивата ферма Биологичното земеделие е приоритет не само за България, а и за целия Европейски съюз, каза заместник-министърът на земеделието и храните Таня Георгиева по време на Деня на биоземеделието 2024, оганизиран в Пловдив...