fbpx

Онлайн семинар на тема ОСП 2023-2027: Изборът на България | 12 април от 10.00 часа

април 5, 2022

Виж програмата ТУК
Регистрирай се ТУК
Гледайте онлайн ТУК  на 12.04.2022 г. от 10.00 часа
Презентация на Таня Георгиева – ЛИНК

Кампанията CAP Green Zone стартира серия от Агросеминари, посветени на новата Обща селскостопанска политика.

Първият семинар е на тема „ОСП 2023-2027: Изборът на България“ и ще се проведе присъствено на 12 април от 10.00 часа в Зала 1 на Икономически университет – Варна, който е домакин на събитието. Можете да гледате семинара и онлайн в тази страница, както и социалните канали на CAP Green Zone.

В рамките на лекцията ще бъдат представени националните решения и интервенциите от обхавата на Стратегическия план по ОСП, които се предвижда да бъдат прилагани в новия програмен 2023-2027, както по отношение на директните плащания за земеделските стопани и секторната подкрепа, така и мерките за бъдещото развитие на селските райони и елементите на модернизация на новата ОСП.

Гост-лектор на семинара е Таня Георгиева, ключов експерт по околна среда от Националната селска мрежа. Модератор е доц. д-р Мария Станимирова, ръководител катедра „Аграрна икономика“.

След лекцията в рамките на онлайн предаването ще се излъчи документалният филм, реализиран в рамките на проекта CAP Green Zone – “Сноп надежда: Модерните фермери на България”. Всеки от зрителите ще може да зададе своите въпроси на създателите на филма.

Събитието ще се предава онлайн на живо в сайта на capgreenzone.bg, във Facebook и Youtube каналите на кампанията CAP Green Zone. Регистрирайте се за участие в семинара тук и ще ви изпратим връзка за живото предаване на вашия e-mail.

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери се в произхода на над 75 000 хранителни продукти.

Свързани публикации

МЗХ публикува за обществено обсъждане изменение в интервенциите „Биологично растениевъдство“ и Биологично пчеларство“

МЗХ публикува за обществено обсъждане изменение в интервенциите „Биологично растениевъдство“ и Биологично пчеларство“

Министерство на земеделието и храните публикува за обществено обсъждане проект на Наредба за изменение и допълнение на Наредба № 9 от 2023 г. за условията и реда за прилагане на интервенциите „Биологично растениевъдство“ и Биологично пчеларство“, включени в...

Комисията по земеделие прие на първо четене промени по кампанията за директни плащания 2024 г.

Комисията по земеделие прие на първо четене промени по кампанията за директни плащания 2024 г.

Удължава се прилагането на мярката за акциза до 2026 г. Комисията по земеделието, храните и горите прие на първо четене Законопроект за изменение и допълнение на Закона за подпомагане на земеделските производители (ЗПЗП), внесен от Десислава Танева (ГЕРБ-СДС) и група...

Променят дефиницията за “активен фермер” за Кампания 2024

Променят дефиницията за “активен фермер” за Кампания 2024

264 земеделски стопани няма да получат плащания по Кампания 2023, заради казуса “активен фермер” Това, което договорихме с ЕК по отношение на дефиницията за” активен фермер”, са промените, свързани с начина, по който се изчислява процентното съотношение между...