fbpx

Онлайн семинар на тема ОСП 2023-2027: Изборът на България | 12 април от 10.00 часа

април 5, 2022

Виж програмата ТУК
Регистрирай се ТУК
Гледайте онлайн ТУК  на 12.04.2022 г. от 10.00 часа
Презентация на Таня Георгиева – ЛИНК

Кампанията CAP Green Zone стартира серия от Агросеминари, посветени на новата Обща селскостопанска политика.

Първият семинар е на тема „ОСП 2023-2027: Изборът на България“ и ще се проведе присъствено на 12 април от 10.00 часа в Зала 1 на Икономически университет – Варна, който е домакин на събитието. Можете да гледате семинара и онлайн в тази страница, както и социалните канали на CAP Green Zone.

В рамките на лекцията ще бъдат представени националните решения и интервенциите от обхавата на Стратегическия план по ОСП, които се предвижда да бъдат прилагани в новия програмен 2023-2027, както по отношение на директните плащания за земеделските стопани и секторната подкрепа, така и мерките за бъдещото развитие на селските райони и елементите на модернизация на новата ОСП.

Гост-лектор на семинара е Таня Георгиева, ключов експерт по околна среда от Националната селска мрежа. Модератор е доц. д-р Мария Станимирова, ръководител катедра „Аграрна икономика“.

След лекцията в рамките на онлайн предаването ще се излъчи документалният филм, реализиран в рамките на проекта CAP Green Zone – “Сноп надежда: Модерните фермери на България”. Всеки от зрителите ще може да зададе своите въпроси на създателите на филма.

Събитието ще се предава онлайн на живо в сайта на capgreenzone.bg, във Facebook и Youtube каналите на кампанията CAP Green Zone. Регистрирайте се за участие в семинара тук и ще ви изпратим връзка за живото предаване на вашия e-mail.

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери се в произхода на над 75 000 хранителни продукти.

Свързани публикации

ОСП: Устойчивостта е основна цел на стопаните през новия програмен период

ОСП: Устойчивостта е основна цел на стопаните през новия програмен период

ЕК публикува доклад относно приложението на ОСП през 2023-2027 г. Европейската комисия публикува доклад относно приложението на Общата селскостопанска политика (ОСП) за периода 2023-2027 г. В документа се потвърждава важната роля на стратегическите планове по ОСП за...

Броени дни до края на кампанията на МЗХ „Призвание: БиоЛогичен!“

Броени дни до края на кампанията на МЗХ „Призвание: БиоЛогичен!“

Инициативата за популяризиране на биопроизводството обхвана 56 населени места До 5 декември продължава информационната кампания под мотото „Призвание: БиоЛогичен!“, напомнят от Министерство на земеделието и храните (МЗХ). Кампанията стартира на 7 ноември 2023 г...

АГРОПОЛИТИКИ: Био-то е кауза, био-то е здраве, био-то е политика

АГРОПОЛИТИКИ: Био-то е кауза, био-то е здраве, био-то е политика

Защо био? Био-то е кауза, био-то е здраве, био-то е политика. Информационна кампания за популяризирането му с цел привличане на нови биопроизводители провежда МЗХ. Какви са амбициите на аграрното ведомство и можем ли да обърнем негативните тенденции за спад в броя на...