fbpx

Онлайн семинар на тема ОСП 2023-2027: Изборът на България | 12 април от 10.00 часа

април 5, 2022

Виж програмата ТУК
Регистрирай се ТУК
Гледайте онлайн ТУК  на 12.04.2022 г. от 10.00 часа
Презентация на Таня Георгиева – ЛИНК

Кампанията CAP Green Zone стартира серия от Агросеминари, посветени на новата Обща селскостопанска политика.

Първият семинар е на тема „ОСП 2023-2027: Изборът на България“ и ще се проведе присъствено на 12 април от 10.00 часа в Зала 1 на Икономически университет – Варна, който е домакин на събитието. Можете да гледате семинара и онлайн в тази страница, както и социалните канали на CAP Green Zone.

В рамките на лекцията ще бъдат представени националните решения и интервенциите от обхавата на Стратегическия план по ОСП, които се предвижда да бъдат прилагани в новия програмен 2023-2027, както по отношение на директните плащания за земеделските стопани и секторната подкрепа, така и мерките за бъдещото развитие на селските райони и елементите на модернизация на новата ОСП.

Гост-лектор на семинара е Таня Георгиева, ключов експерт по околна среда от Националната селска мрежа. Модератор е доц. д-р Мария Станимирова, ръководител катедра „Аграрна икономика“.

След лекцията в рамките на онлайн предаването ще се излъчи документалният филм, реализиран в рамките на проекта CAP Green Zone – “Сноп надежда: Модерните фермери на България”. Всеки от зрителите ще може да зададе своите въпроси на създателите на филма.

Събитието ще се предава онлайн на живо в сайта на capgreenzone.bg, във Facebook и Youtube каналите на кампанията CAP Green Zone. Регистрирайте се за участие в семинара тук и ще ви изпратим връзка за живото предаване на вашия e-mail.

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери се в произхода на над 75 000 хранителни продукти.

Свързани публикации

Поглед отвън: откъде могат да дойдат допълнителните доходи за фермерите

Поглед отвън: откъде могат да дойдат допълнителните доходи за фермерите

Вижте в какви алтернативи влагат енергия и средства стопаните в 5 европейски страни Предизвикателството земеделието да се превърне в икономически жизнеспособен бизнес е сериозно днес. През последните няколко години много земеделски стопани търсят алтернативни...

Система за анализ на респираторното здраве на свинете грабна златната награда за иновации на EuroTier

Система за анализ на респираторното здраве на свинете грабна златната награда за иновации на EuroTier

Система за анализ на респираторното здраве на свинете грабна златната награда за иновации на EuroTier 2022 г. в Хановер, Германия. Злато получиха още 3 компании за иновации в сектора. Кашлица, настинка, дрезгав глас – класически заболявания на дихателните пътища могат...

ЕК решава за глифозата до средата на декември

ЕК решава за глифозата до средата на декември

Тогава изтича и срокът, в който това вещество е позволено да се използва на територията на Общността Две гласувания на страните членки на ЕС по въпроса за удължаване на разрешението за хербицида глифозат не дадоха ясен отговор, така че Европейската комисия ще реши...