fbpx

Онлайн семинар: Агроиновации и биосигурност

май 12, 2022

Онлайн излъчването на лекцията ще започне тук от 14.00 ч. на 18.05.2022
Линк за участие в дискусията (само за регистрирани):   https://meet.google.com/cva-seqp-btm
Линк за регистрация:  https://forms.gle/6Qvg5eVACsenREJz9 


Третиият онлайн агросеминар от кампанията CAP Green Zone, посветен на новата Обща селскостопанска политика, ще постави на дискусия темата за Агроиновациите и биосигурността. Домакин на събитието е Тракийски университет – Стара Загора, а гост-лектори ще бъдат – Ивайло Тодоров, изпълнителен директор на Агробизнес Консултинг ЕООД и Венцеслав Славов, изпълнителен директор на АЯКС ГРУП.

Агросеминарът ще се проведе изцяло онлайн от 14.00 ч. на 18.05.2022. В рамките на онлайн събитието ще бъде разгледано моментното състояние на имплементирането на агроиновации и биосигурност в българското селскостопанство. Онлайн аудиторията на нашата лекция ще се запознае в детайли с някои успешни тенденции от България и Европейския съюз, а нашите лектори ще представят конкретни добри практики за въвеждането на иновации за биосигурност от агробизнеса у нас. Ще поговорим и за иновациите в рамките на новата ОСП 2023-2027.

Планирали сме и Q&A сесия, на която ви каним да се включите активно с въпроси към нашите лектори или да споделите своите коментари по обсъжданите теми.

След лекцията в рамките на онлайн предаването ще се излъчи документалният филм, реализиран в рамките на проекта CAP Green Zone – “Сноп надежда: Модерните фермери на България”. Всеки от зрителите ще може да зададе своите въпроси на създателите на филма.

Събитието ще се предава онлайн на живо в сайта на capgreenzone.bg, във Facebook и Youtube каналите на кампанията CAP Green Zone. Очаквайте линк на стрийминга тук малко преди старта на събитието. Регистрирайте се за участие в семинара и ще ви изпратим връзка за живото предаване на вашия e-mail.

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери се в произхода на над 75 000 хранителни продукти.

Свързани публикации

Поглед отвън: откъде могат да дойдат допълнителните доходи за фермерите

Поглед отвън: откъде могат да дойдат допълнителните доходи за фермерите

Вижте в какви алтернативи влагат енергия и средства стопаните в 5 европейски страни Предизвикателството земеделието да се превърне в икономически жизнеспособен бизнес е сериозно днес. През последните няколко години много земеделски стопани търсят алтернативни...

Система за анализ на респираторното здраве на свинете грабна златната награда за иновации на EuroTier

Система за анализ на респираторното здраве на свинете грабна златната награда за иновации на EuroTier

Система за анализ на респираторното здраве на свинете грабна златната награда за иновации на EuroTier 2022 г. в Хановер, Германия. Злато получиха още 3 компании за иновации в сектора. Кашлица, настинка, дрезгав глас – класически заболявания на дихателните пътища могат...

ЕК решава за глифозата до средата на декември

ЕК решава за глифозата до средата на декември

Тогава изтича и срокът, в който това вещество е позволено да се използва на територията на Общността Две гласувания на страните членки на ЕС по въпроса за удължаване на разрешението за хербицида глифозат не дадоха ясен отговор, така че Европейската комисия ще реши...