fbpx

Be Organic! ви кани на съботен фермерски пазар в Делта Планет мол Варна

април 9, 2024

Националната кампания CAP Green Zone: Be Organic! и Вкусът на Добруджа ви канят на Фермерски занаятчийски пазар в гр. Варна на 13.04.2024 г. от 12:00 ч. в търговския център – Делта Планет мол Варна, ниво 2, където фермерите ще изложат продукцията си директно от своите стопанства.

Локация: https://bit.ly/49uIhHy

Водещ на събитието ще бъде Ивелина Вълчева – популярен консултант по здравословно хранене, с която можете да поговорите за здравословния начин на живот в ежедневието си. Ще можете да дегустирате и подбрани фермерски продукти. Заинтересованите посетители могат да разговарят лично с производителя, за да научат какъв е пътят на чистата храна до трапезата.

Екипът на CAP Green Zone: Be Organic! ще проведе анкета, като целта оценка степента на информираност сред посетителите относно ползите от консумацията на органични храни, както и проучване на техните потребителски навици. До момента в анкетата на проекта са участвали над 400 души. Можете да я попълните и онлайн тук.

По време на събитието екипът ни ще продължи да популяризира Интерактивната карта на биопроизводителите в България, разработена в рамките на проекта CAP Green Zone: Be Organic! Картата показва местоположението на биологичните ферми и предоставя бърз и лесен достъп до добрите практики в производството, онлайн и физически магазини, където да откриете тяхната продукция.

Ще направим и демонстрация на приложението FarmCheck, което дава възможност за повече прозрачност и информиран избор на потребителите при ежедневното им пазаруване.

Информационните дни на Be Organic!, проведени в рамките на фермерски пазари, имат за цел да представят Общата селскостопанска политика на разбираем език пред широката аудитория и да запознаят земеделските производители с възможностите за развитие, които предоставя ЕС. Събитията имат за задача да насърчат устойчивото производство на биохрани в България и да информират потребителите у нас за ползите от чистата храна. Посетителите на място ще могат да получат информационни материали за новата ОСП.

Събитието се организира по проектa CAP Green Zone: Be Organic!, реализиран от АБ Комюникейшънс ЕООД с финансовата подкрепа на Европейския съюз.

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери се в произхода на над 75 000 хранителни продукти.

Свързани публикации

Управлението на кризи – акцент в предстоящото заседание на Съвета на ЕС по земеделие и рибарство

Управлението на кризи – акцент в предстоящото заседание на Съвета на ЕС по земеделие и рибарство

Правителството одобри позицията за предстоящото заседание на Съвета на Европейския съюз по земеделие и рибарство, което ще се проведе на 27 май 2024 г. в гр. Брюксел, Кралство Белгия. Белгийското председателство и Европейската комисия ще представят на Съвета...

Януш Войчеховски: Необходимо е изравняване на плащанията за страните в ЕС

Януш Войчеховски: Необходимо е изравняване на плащанията за страните в ЕС

Поради намаляване на хората, занимаващи се със земеделие, през следващия период, след 2028 г., да се въведат социални плащания за смесените ферми с растениевъдство  и животновъдство, предложи европейският комисар по въпросите на земеделието “Европейският съюз преодоля...

ЕС разхлабва правилата за земеделски субсидии в опит да облекчи натиска върху фермерите

ЕС разхлабва правилата за земеделски субсидии в опит да облекчи натиска върху фермерите

Одобрени са нови правила за Общата селскостопанска политика Миналата седмица държавите членки на ЕС одобриха нови правила за Общата селскостопанска политика на блока, които позволяват на фермерите да кандидатстват за субсидии, макар и при спазване на строги екологични...