Ден на отворените врати: Био градина „Туинс“

март 11, 2024

Национална кампания Be Organic! Ви кани да посетите „Био градина „Туинс“, с. Казашко, общ. Варна, обл. Варна, в рамките на отворени врати, организирани по проект CAP Green Zone: Be Organic!

Събитието ще се проведе на 12.04.2024 г. (петък) от 11:00 часа и ще представи успешна практика за биологично отглеждане на зеленчуци на площ от 40 дка, както и работещ пример за къси вериги на доставка.

Желаещите да присъстват, могат да се регистрират тук. 

Събитието ще започне с разходка сред биологичните зеленчукови градини. Там гостите на събитието ще се запознаят с най-добрите агро практики при оглеждането на био сертифицирани зеленчуци. Иван Парушев и неговият екип ще представят конкретни насоки за реализацията на продукцията чрез директни доставки и къси вериги. За финал, участниците ще дегустират био продукцията от градините на “Туинс” и имат възможност да зададат своите въпроси към земеделския стопанин. Събитието се организира по проектa CAP Green Zone: Be Organic!, реализиран от АБ Комюникейшънс ЕООД с финансовата подкрепа на Европейския съюз.

Локация: https://bit.ly/3SYO4z6

Потвърдете своето участие като попълните регистрационната форма тук.

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери се в произхода на над 75 000 хранителни продукти.

Свързани публикации

Министър Тахов: Иновациите могат да задържат младите хора в селските райони

Министър Тахов: Иновациите могат да задържат младите хора в селските райони

Иновациите могат да се превърнат в основен двигател за привличане и задържане на млади хора в селските райони. Това заяви министърът на земеделието и храните д-р Георги Тахов по време на неформалното заседание на Съвета на ЕС по земеделие и рибарство във Варшава, Полша.

Традиционните местни сортове ябълки осигуряват икономически и екологични ползи за земеделските производители

Традиционните местни сортове ябълки осигуряват икономически и екологични ползи за земеделските производители

Земеделските производители в Германия увеличават доходите си, като същевременно подкрепят биоразнообразието и устойчивостта на климатичните промени, като отглеждат и преработват традиционни сортове ябълки. Днес над 1500 фермери участват в инициативата, като колективно преработват около 400 метрични тона плодове годишно, получават по-добър достъп до пазара и справедливи цени за своята продукция.