fbpx

Модерните ферми отварят врати: Mageri Milk

май 18, 2022


Събитието ще се проведе на 26 май 2022 (четвъртък), от 14:00 до 17.00 часа.

>>> РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ ТУК <<<

>>> ПРОГРАМА <<<

Запознайте се с производството на уникалното по рода си магарешко мляко, смятано за имуномодулатор и елексир за дълъг живот.

Домакините от Mageri Milk ще отворят вратите на своето стопанство и ще представят някои от добрите практики, които прилагат в ежедневната си дейност. Фермерите от софийското село Желява ще разкажат и производството на най-скъпата млечна суровина, добивана у нас и първите в света бонбони с магарешко мляко, произведени от Mageri Milk.

Гергана Стоева, собственик на фермата, купува първите животни в разгара на коронакризата през 2020 година. Днес техният брой е 48, а планът е броят им да се удвои в близко бъдеще. Само година след старта, нейната иновативна ферма и производство печелят трето място на националния конкурс „Млад фермер“.

Производството на мляко е съвместен проект с Института по криобиология и Селскостопанската академия. Те имат подписан договор за производство на лиофилизирано магарешко мляко, а в момента се работи по идеята да се направят капсули с магарешко мляко и няколко хранителни добавки.

Магарешкото мляко, което се добива изключително трудно, се продава при цени от 60 лв. за литър.

Mageri Milk е типичен пример за семеен агробизнес. За близо 50 магарета се грижат всички членове на семейството, които доят животните на ръка.

В рамките на посещението, сме подготвили обяд с дегустация на висококачествени продукти от фермата за магарета край София.
Очакваме ви в с. Желява, което се намира на 20 мин път от столицата.

Чрез поредицата от събития „Модерните ферми отварят врати“ можете да надникнете в ежедневната работа на земеделските стопани и да научите повече за произхода на храната, която слагаме на масата и за живота на българските фермери, които реализират своите мечти с помощта на Общата селксостопанска политика.  В поредицата събития ще представят приноса на иновативните фермери за опазването на околната среда, създаването на работни места и подобряването на икономическата активност в селските райони.

Събитието се организира по проектa CAP Green Zone, реализиран от АБ Комюникейшънс ЕООД с финансовата подкрепа на програмата IMCAP на Европейския съюз.

Потвърдете своето участие като попълните регистрационната форма тук или на телефон 0895529947 – Кирил Беспалов

Локацияhttps://www.google.com/maps/dir//42.7398311,23.6074114/@42.7409852,23.6075469,18.04z/data=!4m2!4m1!3e0

 

Повече информация за проекта: www.capgreenzone.bg

Последвайте ни във Фейсбук: www.facebook.com/capgreenzone.bg

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери се в произхода на над 75 000 хранителни продукти.

Свързани публикации

Био градина БГ „Туинс“: Модерен подход за био земеделие и къси вериги

Био градина БГ „Туинс“: Модерен подход за био земеделие и къси вериги

Пореден ден на отворените врати в биоферма бе проведен като част от Националната кампания Be Organic! Този път домакин бе „Био градина „Туинс“, с. Казашко, Варненско. Събието привлече десетки гости и представи успешна практика за биологично отглеждане на зеленчуци,...

МЗХ публикува за обществено обсъждане изменение в интервенциите „Биологично растениевъдство“ и Биологично пчеларство“

МЗХ публикува за обществено обсъждане изменение в интервенциите „Биологично растениевъдство“ и Биологично пчеларство“

Министерство на земеделието и храните публикува за обществено обсъждане проект на Наредба за изменение и допълнение на Наредба № 9 от 2023 г. за условията и реда за прилагане на интервенциите „Биологично растениевъдство“ и Биологично пчеларство“, включени в...

Комисията по земеделие прие на първо четене промени по кампанията за директни плащания 2024 г.

Комисията по земеделие прие на първо четене промени по кампанията за директни плащания 2024 г.

Удължава се прилагането на мярката за акциза до 2026 г. Комисията по земеделието, храните и горите прие на първо четене Законопроект за изменение и допълнение на Закона за подпомагане на земеделските производители (ЗПЗП), внесен от Десислава Танева (ГЕРБ-СДС) и група...