fbpx

Модерните ферми отварят врати: Mageri Milk

май 18, 2022


Събитието ще се проведе на 26 май 2022 (четвъртък), от 14:00 до 17.00 часа.

>>> РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ ТУК <<<

>>> ПРОГРАМА <<<

Запознайте се с производството на уникалното по рода си магарешко мляко, смятано за имуномодулатор и елексир за дълъг живот.

Домакините от Mageri Milk ще отворят вратите на своето стопанство и ще представят някои от добрите практики, които прилагат в ежедневната си дейност. Фермерите от софийското село Желява ще разкажат и производството на най-скъпата млечна суровина, добивана у нас и първите в света бонбони с магарешко мляко, произведени от Mageri Milk.

Гергана Стоева, собственик на фермата, купува първите животни в разгара на коронакризата през 2020 година. Днес техният брой е 48, а планът е броят им да се удвои в близко бъдеще. Само година след старта, нейната иновативна ферма и производство печелят трето място на националния конкурс „Млад фермер“.

Производството на мляко е съвместен проект с Института по криобиология и Селскостопанската академия. Те имат подписан договор за производство на лиофилизирано магарешко мляко, а в момента се работи по идеята да се направят капсули с магарешко мляко и няколко хранителни добавки.

Магарешкото мляко, което се добива изключително трудно, се продава при цени от 60 лв. за литър.

Mageri Milk е типичен пример за семеен агробизнес. За близо 50 магарета се грижат всички членове на семейството, които доят животните на ръка.

В рамките на посещението, сме подготвили обяд с дегустация на висококачествени продукти от фермата за магарета край София.
Очакваме ви в с. Желява, което се намира на 20 мин път от столицата.

Чрез поредицата от събития „Модерните ферми отварят врати“ можете да надникнете в ежедневната работа на земеделските стопани и да научите повече за произхода на храната, която слагаме на масата и за живота на българските фермери, които реализират своите мечти с помощта на Общата селксостопанска политика.  В поредицата събития ще представят приноса на иновативните фермери за опазването на околната среда, създаването на работни места и подобряването на икономическата активност в селските райони.

Събитието се организира по проектa CAP Green Zone, реализиран от АБ Комюникейшънс ЕООД с финансовата подкрепа на програмата IMCAP на Европейския съюз.

Потвърдете своето участие като попълните регистрационната форма тук или на телефон 0895529947 – Кирил Беспалов

Локацияhttps://www.google.com/maps/dir//42.7398311,23.6074114/@42.7409852,23.6075469,18.04z/data=!4m2!4m1!3e0

 

Повече информация за проекта: www.capgreenzone.bg

Последвайте ни във Фейсбук: www.facebook.com/capgreenzone.bg

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери се в произхода на над 75 000 хранителни продукти.

Свързани публикации

Европейската комисия стартира обсерватория за селските райони

Европейската комисия стартира обсерватория за селските райони

Тя ще се използва за информиране на изготвянето на политики, свързани със селските райони, за оценка на въздействието на инициативите на ЕС в различни области на политиката и за проследяване на напредъка Европейската комисия (ЕК) стартира нова инициатива –...

Всички стратегически планове са одобрени, новата ОСП стартира от 1 януари 2023г.

Всички стратегически планове са одобрени, новата ОСП стартира от 1 януари 2023г.

Одобрението на всичките 28 стратегически плана, по един за всяка държава от ЕС и два за Белгия от Европейската комисия бележи началото на новата Обща селскостопанска политика, планирано за 1 януари 2023 г. 264 милиарда евро финансиране от ЕС ще подпомогне европейските...

Зелена сделка: Край на разточителното опаковане, европейците ще наблягат на повторната употреба и рециклиране

Зелена сделка: Край на разточителното опаковане, европейците ще наблягат на повторната употреба и рециклиране

За справяне с ненужните опаковки ще бъдат забранени опаковките за еднократна употреба за храни и напитки, когато се консумират в ресторанти и кафенета, опаковки за еднократна употреба за плодове и зеленчуци, както и  мини бутилките от шампоан и други малки опаковки в...