fbpx

Модерните ферми отварят врати: Mageri Milk

май 18, 2022


Събитието ще се проведе на 26 май 2022 (четвъртък), от 14:00 до 17.00 часа.

>>> РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ ТУК <<<

>>> ПРОГРАМА <<<

Запознайте се с производството на уникалното по рода си магарешко мляко, смятано за имуномодулатор и елексир за дълъг живот.

Домакините от Mageri Milk ще отворят вратите на своето стопанство и ще представят някои от добрите практики, които прилагат в ежедневната си дейност. Фермерите от софийското село Желява ще разкажат и производството на най-скъпата млечна суровина, добивана у нас и първите в света бонбони с магарешко мляко, произведени от Mageri Milk.

Гергана Стоева, собственик на фермата, купува първите животни в разгара на коронакризата през 2020 година. Днес техният брой е 48, а планът е броят им да се удвои в близко бъдеще. Само година след старта, нейната иновативна ферма и производство печелят трето място на националния конкурс „Млад фермер“.

Производството на мляко е съвместен проект с Института по криобиология и Селскостопанската академия. Те имат подписан договор за производство на лиофилизирано магарешко мляко, а в момента се работи по идеята да се направят капсули с магарешко мляко и няколко хранителни добавки.

Магарешкото мляко, което се добива изключително трудно, се продава при цени от 60 лв. за литър.

Mageri Milk е типичен пример за семеен агробизнес. За близо 50 магарета се грижат всички членове на семейството, които доят животните на ръка.

В рамките на посещението, сме подготвили обяд с дегустация на висококачествени продукти от фермата за магарета край София.
Очакваме ви в с. Желява, което се намира на 20 мин път от столицата.

Чрез поредицата от събития „Модерните ферми отварят врати“ можете да надникнете в ежедневната работа на земеделските стопани и да научите повече за произхода на храната, която слагаме на масата и за живота на българските фермери, които реализират своите мечти с помощта на Общата селксостопанска политика.  В поредицата събития ще представят приноса на иновативните фермери за опазването на околната среда, създаването на работни места и подобряването на икономическата активност в селските райони.

Събитието се организира по проектa CAP Green Zone, реализиран от АБ Комюникейшънс ЕООД с финансовата подкрепа на програмата IMCAP на Европейския съюз.

Потвърдете своето участие като попълните регистрационната форма тук или на телефон 0895529947 – Кирил Беспалов

Локацияhttps://www.google.com/maps/dir//42.7398311,23.6074114/@42.7409852,23.6075469,18.04z/data=!4m2!4m1!3e0

 

Повече информация за проекта: www.capgreenzone.bg

Последвайте ни във Фейсбук: www.facebook.com/capgreenzone.bg

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери се в произхода на над 75 000 хранителни продукти.

Свързани публикации

ОСП: Устойчивостта е основна цел на стопаните през новия програмен период

ОСП: Устойчивостта е основна цел на стопаните през новия програмен период

ЕК публикува доклад относно приложението на ОСП през 2023-2027 г. Европейската комисия публикува доклад относно приложението на Общата селскостопанска политика (ОСП) за периода 2023-2027 г. В документа се потвърждава важната роля на стратегическите планове по ОСП за...

Броени дни до края на кампанията на МЗХ „Призвание: БиоЛогичен!“

Броени дни до края на кампанията на МЗХ „Призвание: БиоЛогичен!“

Инициативата за популяризиране на биопроизводството обхвана 56 населени места До 5 декември продължава информационната кампания под мотото „Призвание: БиоЛогичен!“, напомнят от Министерство на земеделието и храните (МЗХ). Кампанията стартира на 7 ноември 2023 г...

АГРОПОЛИТИКИ: Био-то е кауза, био-то е здраве, био-то е политика

АГРОПОЛИТИКИ: Био-то е кауза, био-то е здраве, био-то е политика

Защо био? Био-то е кауза, био-то е здраве, био-то е политика. Информационна кампания за популяризирането му с цел привличане на нови биопроизводители провежда МЗХ. Какви са амбициите на аграрното ведомство и можем ли да обърнем негативните тенденции за спад в броя на...