fbpx

Открий фермерските продукти в твоя магазин – Premium Market 380, Варна

януари 24, 2022

Второто събитие от поредицата „Открий фермерските продукти в твоя магазин“, част от проекта CAP Green Zone ще се проведе в Premium Market 380, Варна на 28.01.2022, петък от 11.00 часа.

Свали приложението Farm Check и участвай в нашите игри за много вкусни награди с фермерски продукти ТУК.
Виж програмата тук

Организаторите са подготвили представяне и дегустация на подбрани фермерски продукти от специализираната фермерска секция на магазина. В рамките на събитието ще бъде направена демонстрация на приложението Farm Check, разработено в рамките на проекта CAP Green Zone, което помага на потребителите да „надникнат“ във фермата-производител и да научат полезна информация за произхода на избрания от тях продукт.

Целта на инициативата е да даде по-голяма прозрачност на производството на фермерски продукти и да поощри потребителите да правят информиран избор при ежедневните си покупки.  как фермерските продукти стават все по-достъпни за масовия потребител.

Организаторите споделят, че избират Premium Market 380 за  второто събитие от поредицата „Открий фермерските продукти в твоя магазин“, защото от самото си създаване веригата залага на натурални и фермерски продукти с доказан произход. Premium Market 380 има обекти във Варна, София и Добрич.

В рамките на събитието е предвидена дегустация, на която бъдат ще представени продуктите на „Вино и мезе“, Фермерска мандра „Каменяк“ и веган продукти от Vegan Lux Food.

Събитието ще се предава онлайн във фейсбук страницата на проекта CAP Green Zone, а за най-активните ще има игра с награди от представените ферми. За да участвате, свалете приложението Farm Check и въведете своята електронна поща ТУК.

Водещ на събитието ще бъде Ивелина Вълчева – консултант и лектор по хранене, здраве и детокс.

Събитието се организира по проектa CAP Green Zone, реализиран от АБ Комюникейшънс ЕООД с финансовата подкрепа на програмата IMCAP на Европейския съюз.

Повече информация за проекта: www.capgreenzone.bg

Последвайте ни във Фейсбук: www.facebook.com/capgreenzone.bg

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери се в произхода на над 75 000 хранителни продукти.

Свързани публикации

Международна конференция „Биологичното производство – предизвикателства и тенденции“

Международна конференция „Биологичното производство – предизвикателства и тенденции“

„Биологичното производство – предизвикателства и тенденции“ е темата на международната конференция, която ще се състои на 25 и 26 юни в Пловдив. Конференцията се организира за осма поредна година. Заместник-министърът на земеделието и храните Таня Георгиева ще открие...

Близо 116 млн. лв. са преведени по обвързано с производството подпомагане за животни за Кампания 2023

Близо 116 млн. лв. са преведени по обвързано с производството подпомагане за животни за Кампания 2023

Близо 116 млн. лв. са преведени по 10-те интервенции за „Обвързано с производството подпомагане за животни“ на допустимите за подпомагане животновъди за Кампания 2023. Това съобщи заместник-министърът на земеделието и храните доц. Деян Стратев, който участва в...