fbpx

Открий фермерските продукти в твоя магазин – Premium Market 380, Варна

януари 24, 2022

Второто събитие от поредицата „Открий фермерските продукти в твоя магазин“, част от проекта CAP Green Zone ще се проведе в Premium Market 380, Варна на 28.01.2022, петък от 11.00 часа.

Свали приложението Farm Check и участвай в нашите игри за много вкусни награди с фермерски продукти ТУК.
Виж програмата тук

Организаторите са подготвили представяне и дегустация на подбрани фермерски продукти от специализираната фермерска секция на магазина. В рамките на събитието ще бъде направена демонстрация на приложението Farm Check, разработено в рамките на проекта CAP Green Zone, което помага на потребителите да „надникнат“ във фермата-производител и да научат полезна информация за произхода на избрания от тях продукт.

Целта на инициативата е да даде по-голяма прозрачност на производството на фермерски продукти и да поощри потребителите да правят информиран избор при ежедневните си покупки.  как фермерските продукти стават все по-достъпни за масовия потребител.

Организаторите споделят, че избират Premium Market 380 за  второто събитие от поредицата „Открий фермерските продукти в твоя магазин“, защото от самото си създаване веригата залага на натурални и фермерски продукти с доказан произход. Premium Market 380 има обекти във Варна, София и Добрич.

В рамките на събитието е предвидена дегустация, на която бъдат ще представени продуктите на „Вино и мезе“, Фермерска мандра „Каменяк“ и веган продукти от Vegan Lux Food.

Събитието ще се предава онлайн във фейсбук страницата на проекта CAP Green Zone, а за най-активните ще има игра с награди от представените ферми. За да участвате, свалете приложението Farm Check и въведете своята електронна поща ТУК.

Водещ на събитието ще бъде Ивелина Вълчева – консултант и лектор по хранене, здраве и детокс.

Събитието се организира по проектa CAP Green Zone, реализиран от АБ Комюникейшънс ЕООД с финансовата подкрепа на програмата IMCAP на Европейския съюз.

Повече информация за проекта: www.capgreenzone.bg

Последвайте ни във Фейсбук: www.facebook.com/capgreenzone.bg

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери се в произхода на над 75 000 хранителни продукти.

Свързани публикации

ОСП: Устойчивостта е основна цел на стопаните през новия програмен период

ОСП: Устойчивостта е основна цел на стопаните през новия програмен период

ЕК публикува доклад относно приложението на ОСП през 2023-2027 г. Европейската комисия публикува доклад относно приложението на Общата селскостопанска политика (ОСП) за периода 2023-2027 г. В документа се потвърждава важната роля на стратегическите планове по ОСП за...

Броени дни до края на кампанията на МЗХ „Призвание: БиоЛогичен!“

Броени дни до края на кампанията на МЗХ „Призвание: БиоЛогичен!“

Инициативата за популяризиране на биопроизводството обхвана 56 населени места До 5 декември продължава информационната кампания под мотото „Призвание: БиоЛогичен!“, напомнят от Министерство на земеделието и храните (МЗХ). Кампанията стартира на 7 ноември 2023 г...

АГРОПОЛИТИКИ: Био-то е кауза, био-то е здраве, био-то е политика

АГРОПОЛИТИКИ: Био-то е кауза, био-то е здраве, био-то е политика

Защо био? Био-то е кауза, био-то е здраве, био-то е политика. Информационна кампания за популяризирането му с цел привличане на нови биопроизводители провежда МЗХ. Какви са амбициите на аграрното ведомство и можем ли да обърнем негативните тенденции за спад в броя на...