fbpx

Модерните ферми отварят врати – Историята на Яблена Натура

октомври 7, 2021

>> ГЛЕДАЙТЕ НА ЖИВО ТУК <<<
Предаването на живо ще започне в 11.15 часа на 27 октомври 2021 г. 

Първото от поредицата събития „Модерните ферми отварят врати“ ще се проведе на 27 октомври 2021 г. от 10.30 часа. Мероприятието се организира по проектa CAP Green Zone, реализиран от АБ Комюникейшънс ЕООД с финансовата подкрепа на програмата IMCAP на Европейския съюз.

Домакинът Цветан Цеков и неговият екип ще отворят врати на биологичното стопанство Яблена Натура, за да представят добрите практики и иновации които прилагат в ежедневната си работа.

>>> ВИЖТЕ ПРОГРАМАТА ТУК <<<

>>> РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ ТУК <<<

„Яблена Натура“ е най-големият производител на био ябълки, круши и вишни в България и на Балканите. Градините на компанията се намират в полите на Стара планина, в землищата на с. Радотина, Краево и Новачене на 80 км от София на площ над 2000 дка и надморска височина от 700 метра. Стопанството е създадено в девствен район и благодарение на голямо желание, много труд и добра екипна работа Цветан Цеков и неговият екип успява да покрият най-високите световни критерии в производството на биологични плодове. Върху овощните масиви има изградено съоръжение против градушки и неблагоприятни климатични условия.

В рамките на събитието ще научите и за приноса на Общата селскостопанска политика (ОСП) за внедряването на иновации и нови технологии по проектите, на които фермата е бенефициент. Стопанството ще бъде отворено всички, които искат да научат повече и да се запознаят отблизо с дейността на едно модерно биологично производство на плодове.

Чрез поредицата от събития „Модерните ферми отварят врати“ всеки  желаещ може да надникне в ежедневната работа на земеделските стопани и да научи повече за произхода на храната, която слагаме на масата и за живота на българските фермери, които реализират своите мечти с помощта на ОСП и в частност Програмата за развитие на селските райони. Екипът на CAP Green Zone ще ви запознае с добрите практики на иновативните фермери на България, с това какъв е техният принос в опазването на околната среда, създаването на работни места и подобряването на икономическата активност в селските райони.

Събитието ще представи добрите практики, които прилага в  своето стопанство най-големият производител на био-ябълки в България – „Яблена Натура“.

Очакваме Ви да бъдете наши гости във фермата – основоположник в отглеждането на биологични плодове в България и ще ви представим историята за създаването й от първо лице. Ще чуете и практическите насоки от агрономите, които се грижат за биологичните ябълки, круши и вишни в стопанството.

 

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери се в произхода на над 75 000 хранителни продукти.

Свързани публикации

ОСП: Устойчивостта е основна цел на стопаните през новия програмен период

ОСП: Устойчивостта е основна цел на стопаните през новия програмен период

ЕК публикува доклад относно приложението на ОСП през 2023-2027 г. Европейската комисия публикува доклад относно приложението на Общата селскостопанска политика (ОСП) за периода 2023-2027 г. В документа се потвърждава важната роля на стратегическите планове по ОСП за...

Броени дни до края на кампанията на МЗХ „Призвание: БиоЛогичен!“

Броени дни до края на кампанията на МЗХ „Призвание: БиоЛогичен!“

Инициативата за популяризиране на биопроизводството обхвана 56 населени места До 5 декември продължава информационната кампания под мотото „Призвание: БиоЛогичен!“, напомнят от Министерство на земеделието и храните (МЗХ). Кампанията стартира на 7 ноември 2023 г...

АГРОПОЛИТИКИ: Био-то е кауза, био-то е здраве, био-то е политика

АГРОПОЛИТИКИ: Био-то е кауза, био-то е здраве, био-то е политика

Защо био? Био-то е кауза, био-то е здраве, био-то е политика. Информационна кампания за популяризирането му с цел привличане на нови биопроизводители провежда МЗХ. Какви са амбициите на аграрното ведомство и можем ли да обърнем негативните тенденции за спад в броя на...