Летен фестивал „От фермата до трапезата“ ще се проведе в Пловдив на 25 юни

юни 20, 2022

В края на юни CAP Green Zone се мести в Пловдив за второто издание на нашия фермерски фестивал „От Фермата до трапезата“!  Заповядайте през целия ден на 25 юни, събота, в парк Рибница, Открита сцена.

От 11 часа ще можете да посетите фермерския пазар на нашите приятели от ХРАНКООП, където да се запознаете с трудолюбивите фермери от Пловдивския регион и да опитате от тяхната чиста и натурална храна.

Още от старта на нашия фестивал, ви очаква детска работилница по приготвяне на вкусни и здравословни закуски, а също и много ИГРИ С НАГРАДИ за малки и големи.

Не пропускайте и короната в нашата програма от 17.00 часа, когато ви очаква концерт на народния ансамбъл от Широка Лъка.

Заповядайте на щанда на CAP Green Zone, където ще ви разкажем за това как новата Обща селскостопанска политика на Европейския съюз планира да подпомогне фермерите у нас за по-чиста храна и едно модерно дигитално и ЗЕЛЕНО земеделие.

Очакваме нашите малки и големи гости на откритата сцена в парк „Рибница“ на 25 юни.

И както споменахме по-горе, очакват ви много забавни активности с награди: Къщички за птички, цветни, моливи, термоси, кутии за храна и много други.

ОЧАКВАМЕ ВИ!

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери се в произхода на над 75 000 хранителни продукти.

Свързани публикации

Министър Тахов: Иновациите могат да задържат младите хора в селските райони

Министър Тахов: Иновациите могат да задържат младите хора в селските райони

Иновациите могат да се превърнат в основен двигател за привличане и задържане на млади хора в селските райони. Това заяви министърът на земеделието и храните д-р Георги Тахов по време на неформалното заседание на Съвета на ЕС по земеделие и рибарство във Варшава, Полша.

Традиционните местни сортове ябълки осигуряват икономически и екологични ползи за земеделските производители

Традиционните местни сортове ябълки осигуряват икономически и екологични ползи за земеделските производители

Земеделските производители в Германия увеличават доходите си, като същевременно подкрепят биоразнообразието и устойчивостта на климатичните промени, като отглеждат и преработват традиционни сортове ябълки. Днес над 1500 фермери участват в инициативата, като колективно преработват около 400 метрични тона плодове годишно, получават по-добър достъп до пазара и справедливи цени за своята продукция.