fbpx

Пролетен фестивал „От фермата до трапезата“ ще се проведе в София на 22 май

май 10, 2022

Пролетта е в разгара си, което е чудесен повод да ви поканим на нашия фермерски фестивал, който ще събере на едно място фермерски пазар, семинар по народни танци и детски уъркшоп за приготвяне на здравословни закуски. Очакваме нашите малки и големи гости в клуб „Маймунарника“ на 22 май. Стартът е от 11 часа, а различни забавни активности за малки и големи ще има през целия ден.

Предвидили сме семинар по народни танци в изпълнение на Masters Of The Dance. На всеки кръгъл час култовата танцова формация ще представя популярен народен танц от различна фолклорна област, след което ще представи тънкостите на народното танцово изкуство на гостите на фестивала.

Нашите приятели от „Хранкооп“ ще разположат фермерски пазар, на който ще можете да се срещнете с производители на чиста и натурална храна от цялата страна.

Събитието е подходящо за родители с деца като за малките ни гости ще проведем семинар по приготвяне на палачинки с натурални фермерски продукти. Най-активните участници могат да участват в нашите игри и да си тръгнат с интересин награди.

Фестивалът „От фермата до трапезата“ се организира по проекта CAP Green Zone, който има за цел да повиши знанията на населението в големите градове за произхода на храната и за заложените планове новата Обща селскостопанска политика на Европейския съюз за стимулиране на зеленото земеделие и подкрепа за малките фермери.

Хранкооп е хранителен кооператив, обединяващ производители и потребители на чиста храна. Началото е през 2010 г. като неформална група, а от 2015 г. е регистрирана кооперация със 75 пълноправни членове и над 150 асоциирани. Основни дейности на организацията са фермерски пазари, кооперативни доставки, събития на тема чиста храна и устойчив начин на живот.

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери се в произхода на над 75 000 хранителни продукти.

Свързани публикации

ЕК предлага мерки за намаляване на административната тежест за земеделските стопани

ЕК предлага мерки за намаляване на административната тежест за земеделските стопани

Европейската комисия изпрати на Белгийското председателство на Съвета на ЕС документ, в който се очертават първите възможни действия за намаляване на административната тежест върху земеделските стопани. В документа, който ще бъде обсъден с държавите членки на...

България настоява за по-лесна процедура по промяна на Стратегическия план

България настоява за по-лесна процедура по промяна на Стратегическия план

На Съвета на земеделските министри страната ни ще предложи клауза за реципрочност в споразуменията за свободна търговия с трети страни Позицията на Република България за предстоящото заседание на Съвета на Европейския съюз по земеделие и рибарство, което ще се проведе...

Заместник-министър Таня Георгиева: Биоземеделието е приоритет за България и за целия ЕС

Заместник-министър Таня Георгиева: Биоземеделието е приоритет за България и за целия ЕС

Наградата Лауреат Биофактор бе връчена на Дивата ферма Биологичното земеделие е приоритет не само за България, а и за целия Европейски съюз, каза заместник-министърът на земеделието и храните Таня Георгиева по време на Деня на биоземеделието 2024, оганизиран в Пловдив...