fbpx

Открий фермерските продукти в твоя магазин: Parkmart София

декември 8, 2021

Специална дегустация на подбрани фермерски продукти ще се проведе в Parkmart – ЦУМ на 30.12.2021, четвъртък от 10.30 часа.

Проектът CAP Green Zone стартира инициативата  „Открий фермерските продукти в твоя магазин“ със специално събитие в столичния супермаркет Parkmart – ЦУМ. Основна цел на поредицата от събития, които ще се провеждат всеки месец в различни градове на страната, е да подкрепят българските фермери като популяризират техните продукти сред широката аудитория. Инициативата се организира по проектa CAP Green Zone, реализиран от АБ Комюникейшънс ЕООД с финансовата подкрепа на програмата IMCAP на Европейския съюз.

Всички желаещи могат да посетят събитието като се регистрират предварително на този линк.

>>> ГЛЕДАЙ НА ЖИВО ОТ 10.00 ч. <<<
>>> ВИЖ ПРОГРАМАТА ТУК <<<

Организаторите са подготвили представяне и дегустация на подбрани фермерски продукти от специализирания щанд на супермаркета.

От екипа на проекта споделят още, че целта на инициативата „Открий фермерските продукти в твоя магазин“ е да покаже как натуралните фермерски храни стават все по-достъпни за масовия потребител. И въпреки че все по-често виждаме продукти от екологично чисти райони да достигат до големия град, то невинаги можем да ги различим на рафтовете в близкия супермаркет или квартален магазин.

Събитието ще стартира с представяне на приложението Farm Check, разработено в рамките на проекта CAP Green Zone, което помага на потребителите да набавят полезна информация за избрания от тях продукт – относно регистрацията на производителя, видове свързани дейности и да проверят дали фирмата има био сертификат.

От CAP Green Zone неслучайно избират Parkmart София за пилотното си издание, защото от супермаркета отделят специално внимание на фермерските продукти – със специален щанд във физическите си магазини и с ясно обособена секция в своя онлайн магазин.

Източник: Parkmart.bg

В рамките на събитието е предвидена дегустация, на която можете да се насладите на прясно сварени яйца от свободни кокошки “Angelov”, 100% мезета от българско телешко месо „Странджа Сакар“, и млечни специалитети от фермите „Каймакани“ и „Боровица“.

Събитието ще се предава онлайн във фейсбук страницата на проекта CAP Green Zone, а за най-активните ще има игра с награди от представените ферми.

Водещ на събитието ще бъде актьорът Галин Найденов, познат от сериалите „Връзки“, „Откраднат живот“, „Апартамент 404“ и други.

Повече информация за проекта: www.capgreenzone.bg

Последвайте ни във Фейсбук: www.facebook.com/capgreenzone.bg

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери се в произхода на над 75 000 хранителни продукти.

Свързани публикации

Уебинар: „Дигитализация и автоматизация в биопроизводството”

Уебинар: „Дигитализация и автоматизация в биопроизводството”

Богата програма с иновативни технологии от практиката ви очаква по време на уебинара „Дигитализация и автоматизация в биопроизводството”. Събитието ще се проведе на 29 ноември 2023 г. (сряда) от 11.00 до 12.30 часа и е част от календара на проекта CAP Green Zone Be...

Представят интерактивна карта на биофермите у нас по време на изложението Интерфуд § Дринк

Представят интерактивна карта на биофермите у нас по време на изложението Интерфуд § Дринк

Национална кампания CAP Green Zone: Be Organic! ще участва със свой щанд по време на международното хранително изложение „Интерфуд § Дринк“, което ще се проведе от 8 до 11 ноември в Inter Expo Center. На 8 ноември за пръв път у нас ще бъде представена Интерактивната...

Онлайн семинар: „Иновации и маркетинг в пчеларството”

Онлайн семинар: „Иновации и маркетинг в пчеларството”

Национална кампания Be Organic! Ви кани да вземете участие в уебинара „Иновации и маркетинг в пчеларството”. Събитието ще се проведе на 30 октомври 2023 г. (понеделник) от 11 до 12.30 часа. Всеки желаещ да се включи, ще се запознае с последните иновации в сферата на...