fbpx

Открий фермерските продукти в твоя магазин: Parkmart София

декември 8, 2021

Специална дегустация на подбрани фермерски продукти ще се проведе в Parkmart – ЦУМ на 30.12.2021, четвъртък от 10.30 часа.

Проектът CAP Green Zone стартира инициативата  „Открий фермерските продукти в твоя магазин“ със специално събитие в столичния супермаркет Parkmart – ЦУМ. Основна цел на поредицата от събития, които ще се провеждат всеки месец в различни градове на страната, е да подкрепят българските фермери като популяризират техните продукти сред широката аудитория. Инициативата се организира по проектa CAP Green Zone, реализиран от АБ Комюникейшънс ЕООД с финансовата подкрепа на програмата IMCAP на Европейския съюз.

Всички желаещи могат да посетят събитието като се регистрират предварително на този линк.

>>> ГЛЕДАЙ НА ЖИВО ОТ 10.00 ч. <<<
>>> ВИЖ ПРОГРАМАТА ТУК <<<

Организаторите са подготвили представяне и дегустация на подбрани фермерски продукти от специализирания щанд на супермаркета.

От екипа на проекта споделят още, че целта на инициативата „Открий фермерските продукти в твоя магазин“ е да покаже как натуралните фермерски храни стават все по-достъпни за масовия потребител. И въпреки че все по-често виждаме продукти от екологично чисти райони да достигат до големия град, то невинаги можем да ги различим на рафтовете в близкия супермаркет или квартален магазин.

Събитието ще стартира с представяне на приложението Farm Check, разработено в рамките на проекта CAP Green Zone, което помага на потребителите да набавят полезна информация за избрания от тях продукт – относно регистрацията на производителя, видове свързани дейности и да проверят дали фирмата има био сертификат.

От CAP Green Zone неслучайно избират Parkmart София за пилотното си издание, защото от супермаркета отделят специално внимание на фермерските продукти – със специален щанд във физическите си магазини и с ясно обособена секция в своя онлайн магазин.

Източник: Parkmart.bg

В рамките на събитието е предвидена дегустация, на която можете да се насладите на прясно сварени яйца от свободни кокошки “Angelov”, 100% мезета от българско телешко месо „Странджа Сакар“, и млечни специалитети от фермите „Каймакани“ и „Боровица“.

Събитието ще се предава онлайн във фейсбук страницата на проекта CAP Green Zone, а за най-активните ще има игра с награди от представените ферми.

Водещ на събитието ще бъде актьорът Галин Найденов, познат от сериалите „Връзки“, „Откраднат живот“, „Апартамент 404“ и други.

Повече информация за проекта: www.capgreenzone.bg

Последвайте ни във Фейсбук: www.facebook.com/capgreenzone.bg

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери се в произхода на над 75 000 хранителни продукти.

Свързани публикации

Be Organic! ви кани на съботен фермерски пазар в Делта Планет мол Варна

Be Organic! ви кани на съботен фермерски пазар в Делта Планет мол Варна

Националната кампания CAP Green Zone: Be Organic! и Вкусът на Добруджа ви канят на Фермерски занаятчийски пазар в гр. Варна на 13.04.2024 г. от 12:00 ч. в търговския център – Делта Планет мол Варна, ниво 2, където фермерите ще изложат продукцията си директно от своите...

Ден на отворените врати: Био Ферма и Еко Хотел „Моравско село“

Ден на отворените врати: Био Ферма и Еко Хотел „Моравско село“

Национална кампания Be Organic! Ви кани да вземете участие в ден на отворените врати: „Био градини и Еко хотел „Моравско село“. Събитието ще се състои на 25 април 2024 г. (четвъртък) от 11:00 ч. и ще се проведе в две части: Посещение на био градините край Кресна и...

Ден на отворените врати: Био градина „Туинс“

Ден на отворените врати: Био градина „Туинс“

Национална кампания Be Organic! Ви кани да посетите „Био градина "Туинс", с. Казашко, общ. Варна, обл. Варна, в рамките на отворени врати, организирани по проект CAP Green Zone: Be Organic! Събитието ще се проведе на 12.04.2024 г. (петък) от 11:00 часа и ще представи...