Ден на отворените врати във Ферма „Багри“ – 14 май, 11.00 часа

май 2, 2025

CAP Green Zone: RuralUp! Ви очаква на 14 май във ферма „Багри“, местност Трояне, край Белене

Екипът на CAP Green Zone: RuralUp! ще гостува на една от най-вдъхновяващите ферми в България – ферма „Багри“, разположена в природен парк „Персина“ край град Белене.

Събитието ще се проведе на 14 май от 11:00 ч. Домакините от ферма „Багри“ ще отворят врати, за да споделят с Вас своята история, философия и вкусове от сърцето на Дунавската равнина.

👉 Може да се регистрирате от ТУК

Линк за регистрация: https://forms.gle/47veGwsj9Q4T9PTy8 

Ферма „Багри“ отглежда над 750 овце от породата Лакон – прочута със своето висококачествено мляко, от което се произвеждат ръчно приготвени млечни продукти като овче кисело мляко, сирене, катък и отлежал кашкавал. Фермата съчетава традиционни български рецепти с устойчиви практики и новаторски подходи в занаятчийското фермерство.

Създадена с мечтата за чиста, честна и натурална храна, фермата не използва индустриални фуражи, антибиотици и хормони. Животните се отглеждат в естествена среда и пасат на богатите треви около Дунав, събирани и подготвяни с грижа и разбиране към природата.

Фермата е създадена от екипа зад първия farm-to-table ресторант в София – „Багри“. Историята им започва с вдъхновението да се върнат към българския вкус, натуралните методи и автентичността на занаятчийското производство. С подкрепата на опитни майстори, като дядо Антон от село Ореш, те възраждат традицията на българското саламурено сирене и го превръщат в съвременен продукт с дух и характер.

Програма на събитието:

🕧 11:00 – 11:30 – Регистрация
🧑‍🌾 11:30 – 12:30 – Представяне на ферма „Багри“
🚶‍♀️ 12:30 – 13:30 – Разходка из стопанството и мандрата
🍽 13:30 – 15:30 – Дегустация на млечни продукти и кетъринг

📍 Адрес: местност Трояне, край Белене Google Maps: https://g.co/kgs/AtWgiWd
📞 Телефон за връзка: +359 895 52 99 40
  Ⓕ Facebook:Ферма Багри |
  🅾 IG: https://bagri.bg/ 
🌐 Уебсайт: https://bagri.bg/

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери се в произхода на над 75 000 хранителни продукти.

Свързани публикации

Защо младите избират селото: причините и тенденциите

Защо младите избират селото: причините и тенденциите

Изборът на младите да се завърнат в селото или да започнат живот и работа там не е случайност – той отразява дълбоки социални, икономически и културни промени. Ето най-важните причини и тенденции, които обясняват тази вълна към селския живот, особено в България:...