fbpx

Уебинар: „Дигитализация и автоматизация в биопроизводството”

ноември 22, 2023

Богата програма с иновативни технологии от практиката ви очаква по време на уебинара „Дигитализация и автоматизация в биопроизводството”. Събитието ще се проведе на 29 ноември 2023 г. (сряда) от 11.00 до 12.30 часа и е част от календара на проекта CAP Green Zone Be Organic!

Всеки желаещ да се включи, може да го направи като се регистрира на този линк. Събитието е безплатно и е подходящо както за опитни, така и за начинаещи биопроизводители.

Основни гости ще бъдат Цветан Цеков и Марк Цеков от „Яблена Натура“. Те ще представят иновациите, които прилагат в най-голямото биологично стопанство за ябълки в България. Г-н Цветан Цеков ще говори за всички иновации които бранда „Яблена Натура“ използва, а г-н Марк Цеков ще разкаже за иновативни подходи в рекламата и възможности за развиване на привлекателни пилотни проекти.

Ивайло Тодоров и екипът на Be Organic! ще представят последните разработки в приложението FarmCheck. От неговата презентация ще научите как приложението може да помогне на биопроизводителите да подобрят прозрачността на своето производство и да промотират по-успешно своята продукция сред потребителите.

Приложението насърчава информирания избор при пазаруването и дава информация за произхода на някои основни видове храни от животински и растителен произход, както и био продукти.

Гостите на онлайн събитието ще могат да научат как да се включат в Интерактивната карта на биофермите в България, разработена в рамките на проекта CAP Green Zone Be Organic!  Картата показва местоположението на биологичните ферми и предоставя бърз и лесен достъп до добрите практики в производството, онлайн и физически магазини, където потребителите могат да открият тяхната продукция.

Събитието се организира по проектa CAP Green Zone: Be Organic!, реализиран от АБ Комюникейшънс ЕООД с финансовата подкрепа на Европейския съюз.

Регистрация: https://bit.ly/3QLFDpL
Линк към уебинара: https://meet.google.com/gdy-iqxy-zee

Уебинарът ще се предава на живо във Facebook страниците на Capgreenzone.bg и Agrozona.bg

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери се в произхода на над 75 000 хранителни продукти.

Свързани публикации

ЕК предлага мерки за намаляване на административната тежест за земеделските стопани

ЕК предлага мерки за намаляване на административната тежест за земеделските стопани

Европейската комисия изпрати на Белгийското председателство на Съвета на ЕС документ, в който се очертават първите възможни действия за намаляване на административната тежест върху земеделските стопани. В документа, който ще бъде обсъден с държавите членки на...

България настоява за по-лесна процедура по промяна на Стратегическия план

България настоява за по-лесна процедура по промяна на Стратегическия план

На Съвета на земеделските министри страната ни ще предложи клауза за реципрочност в споразуменията за свободна търговия с трети страни Позицията на Република България за предстоящото заседание на Съвета на Европейския съюз по земеделие и рибарство, което ще се проведе...

Заместник-министър Таня Георгиева: Биоземеделието е приоритет за България и за целия ЕС

Заместник-министър Таня Георгиева: Биоземеделието е приоритет за България и за целия ЕС

Наградата Лауреат Биофактор бе връчена на Дивата ферма Биологичното земеделие е приоритет не само за България, а и за целия Европейски съюз, каза заместник-министърът на земеделието и храните Таня Георгиева по време на Деня на биоземеделието 2024, оганизиран в Пловдив...