fbpx

Уебинар: „Дигитализация и автоматизация в биопроизводството”

ноември 22, 2023

Богата програма с иновативни технологии от практиката ви очаква по време на уебинара „Дигитализация и автоматизация в биопроизводството”. Събитието ще се проведе на 29 ноември 2023 г. (сряда) от 11.00 до 12.30 часа и е част от календара на проекта CAP Green Zone Be Organic!

Всеки желаещ да се включи, може да го направи като се регистрира на този линк. Събитието е безплатно и е подходящо както за опитни, така и за начинаещи биопроизводители.

Основни гости ще бъдат Цветан Цеков и Марк Цеков от „Яблена Натура“. Те ще представят иновациите, които прилагат в най-голямото биологично стопанство за ябълки в България. Г-н Цветан Цеков ще говори за всички иновации които бранда „Яблена Натура“ използва, а г-н Марк Цеков ще разкаже за иновативни подходи в рекламата и възможности за развиване на привлекателни пилотни проекти.

Ивайло Тодоров и екипът на Be Organic! ще представят последните разработки в приложението FarmCheck. От неговата презентация ще научите как приложението може да помогне на биопроизводителите да подобрят прозрачността на своето производство и да промотират по-успешно своята продукция сред потребителите.

Приложението насърчава информирания избор при пазаруването и дава информация за произхода на някои основни видове храни от животински и растителен произход, както и био продукти.

Гостите на онлайн събитието ще могат да научат как да се включат в Интерактивната карта на биофермите в България, разработена в рамките на проекта CAP Green Zone Be Organic!  Картата показва местоположението на биологичните ферми и предоставя бърз и лесен достъп до добрите практики в производството, онлайн и физически магазини, където потребителите могат да открият тяхната продукция.

Събитието се организира по проектa CAP Green Zone: Be Organic!, реализиран от АБ Комюникейшънс ЕООД с финансовата подкрепа на Европейския съюз.

Регистрация: https://bit.ly/3QLFDpL
Линк към уебинара: https://meet.google.com/gdy-iqxy-zee

Уебинарът ще се предава на живо във Facebook страниците на Capgreenzone.bg и Agrozona.bg

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери се в произхода на над 75 000 хранителни продукти.

Свързани публикации

Хърватска био ферма среща традицията с иновациите

Хърватска био ферма среща традицията с иновациите

Поддържането на здравето на почвата е приоритет в управлението на тази органична ферма, която отглежда широк спектър от култури, продава стоката си директно на потребителите, преработва продуктите си и дори захранва собствения си ресторант „Zrno eko imanje“ е ферма в...

Зам.-министър Георгиева участва в среща на ръководителите на Стратегическите планове на ОСП на държавите членки в ЕС

Зам.-министър Георгиева участва в среща на ръководителите на Стратегическите планове на ОСП на държавите членки в ЕС

Заместник-министърът на земеделието и храните Таня Георгиева участва в двудневна работна среща на ръководителите на Стратегическите планове на Общата селскостопанска политика (ОСП) на държавите членки в ЕС в гр. Намюр, Белгия. По време на събитието, организирано от...