fbpx

Уебинар: Биосертифициране и намаляване на административната тежест

януари 15, 2024

Гост-лектор: Стоилко Апостолов

В рамките на проекта CAP Green Zone: Be Organic! ще се проведе уебинар на тема „Биосертифициране и намаляване на административната тежест“.

Събитието ще се проведе на 24 януари от 10.00 до 11.30 часа и ще се излъчва онлайн във Facebook страниците на CAP Green Zone и Agrozona.bg.

Участниците, които желаят да се включат в дискусията, могат да се регистрират на този линк. Събитието цели да представи възможностите за улесняване на процеса на биосертифициране и да обсъди начините за намаляване на административната натовареност върху биопроизводителите.

Гост-лектор на уебинара ще бъде д-р Стоилко Апостолов, управител на Фондация „Биоселена“ и съветник по биопроизводство към Министерството на земеделието. Д-р Апостолов, ветеринар по образование и преподавател в Софийския университет, има богат опит и специализации в областта на биологичното земеделие, придобит в Швейцария, Франция и Чехия. Фондацията за биологично земеделие „Биоселена“, е основана от Научен институт по биологично земеделие (FIBL) през 1998 г. и оттогава е активно ангажирана с развитието на биологичното и устойчивото земеделие в България. Д-р Апостолов е член на Съвета на Международното движение за биологично земеделие в Европа – IFOAM Organics Europe.

Фондация „Биоселена“ организира Седмичния фестивал „Произведено във фермата“, който се провежда всяка сряда пред Министерството на земеделието и храните в София, и представлява платформа за директно сътрудничество между производители и потребители.

Събитието се организира по проектa CAP Green Zone: Be Organic!, реализиран от АБ Комюникейшънс ЕООД с финансовата подкрепа на Европейския съюз.

Регистрация: https://bit.ly/3vBIL0r
Линк към уебинара: https://meet.google.com/egv-pqqr-phe

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери се в произхода на над 75 000 хранителни продукти.

Свързани публикации

ЕК предлага мерки за намаляване на административната тежест за земеделските стопани

ЕК предлага мерки за намаляване на административната тежест за земеделските стопани

Европейската комисия изпрати на Белгийското председателство на Съвета на ЕС документ, в който се очертават първите възможни действия за намаляване на административната тежест върху земеделските стопани. В документа, който ще бъде обсъден с държавите членки на...

България настоява за по-лесна процедура по промяна на Стратегическия план

България настоява за по-лесна процедура по промяна на Стратегическия план

На Съвета на земеделските министри страната ни ще предложи клауза за реципрочност в споразуменията за свободна търговия с трети страни Позицията на Република България за предстоящото заседание на Съвета на Европейския съюз по земеделие и рибарство, което ще се проведе...

Заместник-министър Таня Георгиева: Биоземеделието е приоритет за България и за целия ЕС

Заместник-министър Таня Георгиева: Биоземеделието е приоритет за България и за целия ЕС

Наградата Лауреат Биофактор бе връчена на Дивата ферма Биологичното земеделие е приоритет не само за България, а и за целия Европейски съюз, каза заместник-министърът на земеделието и храните Таня Георгиева по време на Деня на биоземеделието 2024, оганизиран в Пловдив...