fbpx

Уебинар: Биосертифициране и намаляване на административната тежест

януари 15, 2024

Гост-лектор: Стоилко Апостолов

В рамките на проекта CAP Green Zone: Be Organic! ще се проведе уебинар на тема „Биосертифициране и намаляване на административната тежест“.

Събитието ще се проведе на 24 януари от 10.00 до 11.30 часа и ще се излъчва онлайн във Facebook страниците на CAP Green Zone и Agrozona.bg.

Участниците, които желаят да се включат в дискусията, могат да се регистрират на този линк. Събитието цели да представи възможностите за улесняване на процеса на биосертифициране и да обсъди начините за намаляване на административната натовареност върху биопроизводителите.

Гост-лектор на уебинара ще бъде д-р Стоилко Апостолов, управител на Фондация „Биоселена“ и съветник по биопроизводство към Министерството на земеделието. Д-р Апостолов, ветеринар по образование и преподавател в Софийския университет, има богат опит и специализации в областта на биологичното земеделие, придобит в Швейцария, Франция и Чехия. Фондацията за биологично земеделие „Биоселена“, е основана от Научен институт по биологично земеделие (FIBL) през 1998 г. и оттогава е активно ангажирана с развитието на биологичното и устойчивото земеделие в България. Д-р Апостолов е член на Съвета на Международното движение за биологично земеделие в Европа – IFOAM Organics Europe.

Фондация „Биоселена“ организира Седмичния фестивал „Произведено във фермата“, който се провежда всяка сряда пред Министерството на земеделието и храните в София, и представлява платформа за директно сътрудничество между производители и потребители.

Събитието се организира по проектa CAP Green Zone: Be Organic!, реализиран от АБ Комюникейшънс ЕООД с финансовата подкрепа на Европейския съюз.

Регистрация: https://bit.ly/3vBIL0r
Линк към уебинара: https://meet.google.com/egv-pqqr-phe

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери се в произхода на над 75 000 хранителни продукти.

Свързани публикации

Хърватска био ферма среща традицията с иновациите

Хърватска био ферма среща традицията с иновациите

Поддържането на здравето на почвата е приоритет в управлението на тази органична ферма, която отглежда широк спектър от култури, продава стоката си директно на потребителите, преработва продуктите си и дори захранва собствения си ресторант „Zrno eko imanje“ е ферма в...

Зам.-министър Георгиева участва в среща на ръководителите на Стратегическите планове на ОСП на държавите членки в ЕС

Зам.-министър Георгиева участва в среща на ръководителите на Стратегическите планове на ОСП на държавите членки в ЕС

Заместник-министърът на земеделието и храните Таня Георгиева участва в двудневна работна среща на ръководителите на Стратегическите планове на Общата селскостопанска политика (ОСП) на държавите членки в ЕС в гр. Намюр, Белгия. По време на събитието, организирано от...