fbpx

Закон за търговия с храни: На какво залага МЗХ?

ноември 25, 2023

България може да стане водещ европейски пазарен лидер за биохрани

Министерството на земеделието и храните работи усилено по закон за търговията с храни, стана ясно от изказване на министъра на земеделието и храните Кирил Вътев, който участва в национална научно-практическа конференция с международно участие на тема: “Хранително-вкусовата промишленост – нови продукти и технологии 2023 година”. Със законодателство за търговията с храни трябва да бъдат прекратени нелоялните търговски практики, коментира министърът.

За да имаме силна хранително-вкусова промишленост трябва да е налице много качествена и добра суровинна база, посочи министър Вътев. Той каза още, че земеделието и храните са неразривно свързана верига. „Бизнесът с храни е на първо място морал“, подчерта министърът на земеделието и храните.

По думите на министър Вътев България се конкурира на един общ пазар, на който доминират мощните кооперативи, каквито нямаме в България. Той заяви колко е важно науката да влезе в практиката, като университетите и специализираните училища си увеличат практическите занимания.

Министър Вътев изтъкна, че България може да стане водещ европейски пазарен лидер за биохрани, а работата в този сектор е начин на мислене, не само бизнес.

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери се в произхода на над 75 000 хранителни продукти.

Свързани публикации

Хърватска био ферма среща традицията с иновациите

Хърватска био ферма среща традицията с иновациите

Поддържането на здравето на почвата е приоритет в управлението на тази органична ферма, която отглежда широк спектър от култури, продава стоката си директно на потребителите, преработва продуктите си и дори захранва собствения си ресторант „Zrno eko imanje“ е ферма в...

Зам.-министър Георгиева участва в среща на ръководителите на Стратегическите планове на ОСП на държавите членки в ЕС

Зам.-министър Георгиева участва в среща на ръководителите на Стратегическите планове на ОСП на държавите членки в ЕС

Заместник-министърът на земеделието и храните Таня Георгиева участва в двудневна работна среща на ръководителите на Стратегическите планове на Общата селскостопанска политика (ОСП) на държавите членки в ЕС в гр. Намюр, Белгия. По време на събитието, организирано от...