fbpx

Уебинар: Къси вериги на доставка и фермерски пазари

януари 20, 2024

Четвъртият уебинар от проекта CAP Green Zone: Be Organic! ще бъде посветен на късите вериги на доставка и ще се проведе на 29 януари от 10.30 до 12.00 часа. Онлайн събитието е безплатно и ще се излъчва онлайн във Facebook страниците на CAP Green Zone и Agrozona.bg. Желаещите да участват, могат да се регистрират на този линк.

Уебинарът ще представи успешните примери от практиката на Хранкооп София – хранителен кооператив, чиито най-важни цели са да подкрепя малки български производители на чиста храна и да улеснява достъпа на потребителите до нея. Основните ценности на организацията са доверие, солидарност и взаимопомощ.

Началото е през 2010 г. като неформална група, а в края на 2015-та се регистрира като кооперация и в момента има 74 пълноправни членове и над 150 асоциирани – производители и потребители. Основните дейности са фермерски пазари и кооперативни доставки, кетъринг с фермерски продукти, тематични събития за чиста храна и устойчив начин на живот. Към момента организацията работи с над 150 малки български производители и занаятчии, и провежда събития в София и цялата страна.

Гост-лектори на онлайн събитието ще бъдат Николай Генов, председател на Кооперация „Хранкооп – София“ и Ралица Касимова – Член на УС и Координатор Производители на организацията. Те ще представят работещи примери от своята практика.

Събитието се организира по проектa CAP Green Zone: Be Organic!, реализиран от АБ Комюникейшънс ЕООД с финансовата подкрепа на Европейския съюз.

Регистрация: https://bit.ly/3u7KQ3I

Линк към уебинара: https://meet.google.com/hhy-atyx-kmw

Гледайте другите уебинари по проекта Green Zone: Be Organic!

  1. Иновации и маркетинг в пчеларството https://fb.watch/pDhjpjdIBY/
  2. Дигитализация в биопроизводството https://fb.watch/pDhmj20X2B/
  3. Биосертифициране и намаляване на административната тежест https://capgreenzone.bg/webinar-organic-certification/

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери се в произхода на над 75 000 хранителни продукти.

Свързани публикации

Не пропускайте: Последното събитие на Be Organic!

Не пропускайте: Последното събитие на Be Organic!

Националната кампания CAP Green Zone: Be Organic! в партньорство с ХРАНКООП ви канят на Фермерски пазар на площад "Гина Кунчева" в гр. София на 16.06.2024 г. от 10:00 ч. На място ще можете да се срещнете с фермери от цялата страна, да опитате продукцията им и да...

Be Organic! представи ОСП на разбираем език на фермерския пазар пред МЗХ

Be Organic! представи ОСП на разбираем език на фермерския пазар пред МЗХ

Националната кампания CAP Green Zone: Be Organic! в партньорство с на Фондация „Биоселена“ проведоха събитие по време на столичния Фермерски пазар пред Министерството на земеделието, храните и горите (МЗХ) на 29 май 2024 г. Екипът на Be Organic! поговори с...

Be Organic! и Биоселена ви канят на столичен Фермерски пазар пред МЗХ

Be Organic! и Биоселена ви канят на столичен Фермерски пазар пред МЗХ

Националната кампания CAP Green Zone: Be Organic! и Фондация "Биоселена" ви канят на Фермерски пазар пред Министерство на земеделието и храните в гр. София на 29.05.2024 г. от 11:00 ч., където ще можете да се срещнете с фермери от цялата страна, да опитате продукцията...